Ko je sinoć bio najbolje ocijenjeni u našoj reprezentaciji: Dugo će pamtiti meč u Zenici...

Kapitenska partija defanzivca

Ko je sinoć bio najbolje ocijenjeni u našoj reprezentaciji: Dugo će pamtiti meč u Zenici...

S. Mlaćo
Dugo će Adnan Kovačević pamtiti sinoćnji meč Bosne i Hercegovine – Ukrajine.

Ukrajinci su slavili 2:0, te izborili plasman u baraž za SP, dok je naša selekcija ponovo ostala 'kratkih rukava'.

Porazom od Finske u subotu izgubili smo svaku nadu, pa je sinoć dosta nervozni selektor Petev izmiješao karte. Priliku su dobili nogometaši koji nisu nastupili protiv Finske, a mnogi su opravdali očekivanja.

Kapiten naše selekcije po prvi put sinoć je bio upravo Kovačević. Bio je to osmi nastup Kovačevića za Zmajeve, ali sigurno poseban zbog kapitenske trake.

I zaista je 28-godišnji defanzivac Ferencvaroša na terenu djelovao kao pravi kapiten. Na kraju je bio i naš najbolji igrač prema SofaScoreu sa ocjenom 7.3.

Kovačević je u više navrata sjajno reagovao pred golom kada su neugodni Ukrajinci vršili brojne atake na gol Nikole Vasilja koji je i pored dva primljena pogotka zaslužio korektnu ocjenu.

Pored Kovačevića visoku ocjenu su dobili Anel Ahmedhodžić i Denis Hadžikadunić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prosjek godina početne postave našeg tima bilo je 26.3.

Naša reprezentacija završila je na četvrtom mjestu u grupi sa sedam bodova. Direktno na SP u Katar ide Francuska sa 18 bodova, Ukrajina ima 12, a Finska 11. Kazahstan je posljednjeplasirani sa samo tri boda.

Top Komentari

Tony_Montana
Bolji od sanicanina za klasu
9 1
emanuelmacron
gospoda ,igroj protiv Ukrajine,Pa ta zemlja jedva da ima napad ,oni su napadali zato sto su vidili da smo slabi,losi u odbrani,nikakvi ,ali sve se vidi vec smo sretni sa 2:0,akad dodje Engleska bicemo sretni da nebude preko 5.Ali vidilo se to da smo presretni bili kad smo dobili jedinu utakmicu,Pa mi smo svi bili u transu pobijedili smo AZERBEJDZAN vau,ludilo.
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi