Miralem Pjanić rekao 'NE'
Foto - Instagram

Bh. veznjak odbio prijedlog Barcelone

Miralem Pjanić rekao 'NE'

M. Šljivak

Ekipa Barcelone ponudila je Miralemu Pjaniću i Samuelu Umtitiju da besplatno napuste klub.

Katalonski velikan spreman je da ih pusti besplatno u drugi klub uz određenu kompenzaciju za raskid ugovora, no neće sve ići lako kao što je rukovodstvo Barcelone to zamislilo.

Prvi je Umtiti odbio prijedlog kluba o raskidu saradnje, a isto je navodno učinio i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

Bh. fudbaler želi napustiti Barcelonu, gdje se nije naigrao, a to očigledno ima namjeru učiniti pod posve drugim uslovima od onih koje mu je ponudio klub.

I on je, kao i Umtiti, odlučio odbiti prvobitni prijedlog o raskidu saradnje sa Barcom i odlučno je rekao 'NE' prijedlogu katalonskog kluba.

Oglasi

Ovakvi odgovori Barcinih igrača sasvim sigurno će napraviti problem rukovodstvu tima koje svim silama želi da se riješi ogromnih ugovora igrača koji nisu u prvom planu.

Miralem Pjanić može uzeti 25 miliona eura od Barcelone ili potpisati papir za mnogo manje novca

Bh. veznjak nije u planovima trenera katalonskog kluba Ronalda Koemana, a rukovodstvo tima ponudilo je bh. veznjaku slobodne papire kako bi otišao iz kluba.

Pjanić u Barceloni ima još tri godine ugovora. On zarađuje 8,4 miliona eura po sezoni i ako bi odbio novi prijedlog o kompenzaciji, klub bi mu morao isplatiti kompletan ugovor kako bi ga se riješio.

To bi značilo da bi Barcelona morala Pjaniću isplatiti nešto više od 25 miliona eura kako bi okončala saradnju sa njim, što je trenutno previsoka cifra za klub koji je u ogromnim finansijskim problemima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić se u posljednje vrijeme često povezivao sa odlaskom iz Barcelone. Interesa za njegove usluge ima, a među timovima kojiga žele su njegov nekadašnji tim Juventus, te Inter, PSG i nekoliko engleskih klubova.

Miralem Pjanić je u Barcelonu stigao u razmjeni sa Juventusom za Arthura Mela, a u dresu katalonskog tima odigrao je 30 utakmica i nije imao učinka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Jel ne, a ti nastavi tako ko parazit na tribinama da sjedis. Al dobro razumijem te, nece te niko pa ti ne preostaje nista drugo nego da sjedis na tribinama. Eee kako jadno zavrsi, koje ponizenje dozivi.
3 51
Dr.Lehrer
Pametno, uzmi pare boli te racku! I jos jednom Serifa unajmi pa da se zalije kraj karijere... Samo sad vOla okreni, nek pokrepa komsiluk od zavisti...
29 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije