Miralem Pjanić ima jasnu želju, ali i on polako gubi strpljenje
Foto - EPA

Juventus je prva opcija, ali...

Miralem Pjanić ima jasnu želju, ali i on polako gubi strpljenje

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone odlučila je prodati reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića u ljetnom prijelaznom roku.

Iskusni 31-godišnji veznjak nije u planovima trenera katalonskog tima Ronalda Koemana, a kako ima poprilično visoku platu, odlučeno je da on bude jedan od onih koji su na transfer listi.

Već dugo se Pjanić povezuje sa odlaskom sa Camp Noua, a njegov odlazak bi se mogao desiti veoma brzo, jer postoji popriličan interes za usluge bh. fudbalera.

Pjanić bi najradnije ponovo obukao dres Juventusa. Miralem ima odličan odnos sa trenerom Stare dame Massimilianom Allegrijem i povratak u Torino mu je prioiritet.

Međutim, katalonski Mundo Deportivo tvrdi da ni Pjanić ne želi previše čekati i da što prije želi da se posveti novom klubu u kojem će započeti novu sezonu.

Ovaj list navodi kako je Pjanić 'otvoren' i za druge opcije ako Juventus ne napravi konkretne korake u narednom periodu, a među potencijalnim destinacijama su Inter, PSG, te nekoliko engleskih klubova.

Oglasi

Allegri bi također rado vidio Pjanića u svom timu. Međutim, torinski tim ga želi dovesti na posudbu, a Barcin prioiret je prodaja zbog teške finasijske situacije i za sada je tu glavni problem u njegovom odlasku.

Sport: Barcelona u narednim danima prodaje Pjanića!

Katalonski Sport objavio je jučer vijest kako će Barcelona u narednim danima prodati Pjanića uz listu zanteresovanih klubova.

"Bosanski veznjak ima dosta ponuda i njegov prioritet je da se vrati u Italiju. Allegrijev Juventus dogovora povratak na dvogodišnju posudbu, ali je od njega zatraženo da smanji platu", pišu u Španiji.

"Inter i Milan se također raspituju, ali čini se da bi fudbaler volio u Juve u slučaju povrtaka u Italiju. Tottenham sa sportskim direktorom Fabiom Paraticijem koji ga poznaje iz Juventusa je također tražio posudbu", navodi Sport.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je član Barcelone postao prošlog ljeta. Stigao je iz Juventusa u zamjenu za Arthura Mela, ali se na Camp Nouu nije naigrao.

Tako je u protekloj sezoni bh. veznjak nastupio u 30 utakmica, šansu je uglavnom dobijao sa klupe i nije imao učinka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Szentharomsvag
Koji će mu klinac više fudbal. Nek otvori salon za presađivanje kose neće Dino Merlin izlazit. Još Balja naleti pa sve uz pjesmu farbaju čuperke
3 1
JuventinoBK
Najradije bi on popusio ***** sad. Pa, da
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi