U Juventusu su siti pisanja o Ronaldu, javno progovorili o statusu Portugalca

Ostaje ili odlazi?

U Juventusu su siti pisanja o Ronaldu, javno progovorili o statusu Portugalca

A. Čaušević

Odmah po ispadanju Portugala počelo se špekulisati o budućnosti Cristiana Ronalda. 

I prije Evropskog prvenstva za Ronalda se pisalo kako će sigurno napustiti Juventus, a nakon ispadanja pojavila se informacija da mu neće biti ponuđen nogiv ugovor.

Danas je u torinskom klubu zvanično počela nova era kada su predstavljena nova garnitura vodećih ljudi. Fabija Paraticija će zamijeniti Federico Cherubini.

Cherubini je odmah govorio o statusu Ronalda za kojeg je rečno da ostaje te da će se pojaviti na pripremama kao što je i planirano.

"Ne može se pričati o Ronaldovom transferu jer nema signala ni sa njegove ni sa Juventusove strane. Prezadovoljni smo s Ronaldom, čim se završi njegov zasluženi odmor priključit će se ekipi. Okupljanje je planirano za 14. juli bez reprezentativaca", rekao je Cherubini.

"Trenutni signali od Ronaldovog agenta ne idu u smjeru transfera igrača koji je u centru našeg projekta. Nemam kristalnu kuglu da znam šta će biti u budućnosti, ali danas je situacija takva da smo sretni da je Cristiano u centru naše ekipe", dodao je novi direktor za sport u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldo u Juventusu na godišnjem nivou ima platu od 31 miliona eura i gledajući stanje u ostalim velikanima vrlo je izvjesno da će i sljedeće godine biti stanovnik Torina.

Inače, najpopularniji igrač današnjice je odigrao odličan Euro, barem iz perspektive postignutih golova jer je u grupnoj fazi strijelac bio pet puta te je postao najefikasniji fudbaler u historiji evropskih prvenstava sa ukupno 14 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi