U Barceloni oduševljeni: Pjanić je ključ za novi veliki posao!

Bh. reprezentativac spašava svoj klub

U Barceloni oduševljeni: Pjanić je ključ za novi veliki posao!

A. Čaušević

Miralem Pjanić bi mogao biti ključ za novi veliki transfer, izvještava katalonski Sport.


Pjanić je pokazao veliku dozu samopouzdanja kada je odlučio da se dokaže Xaviju da zaslužuje dres Blaugrane. Tokom pauze je trenirao individualni i kada je počela predsezona nikog u Barceloni nije ostavio ravnodušnim.

Iskusnih bh. veznjak je zadovoljio Xavijeve ukuse i perspektivni trener je odlučio da ga zadrži u timu kao prvu rezervu Sergiju Busquetsu na šta je naš fudbaler pristao.

"Pjanić me uvjerio i ostaje sa nama", kratko je pred novu sezonu kazao Xavi koji će se na bh. reprezentativca morati osloniti već u narednom duelu.

Naime, u susretu protiv Raya Vallecana Bsuquets je dobio crveni karton pa će u narednom susretu protiv Real Sociedada ključevi veznog reda pripasti popularnom Miretu.

Osim što će biti Xavijev oslonac, Pjanić je u međuvremenu postao i velika uzdanica klupskog rukovodstva da može ispeglati račune i srediti finansijsku situaciju.

Oglasi

Naime, kada je prelazio u Barcelonu iz Juventusa Pjanić je plaćen 60 miliona plus eventualni bonus. S druge strane Stara dama je Kataloncima dala 76 miliona za Arhtura.

Ti transferi su se našli i pod istragom zbog navodne nerealne procjene vrijednosti igrača, ali taj slučaj je brzo okončan te su klubovi oslobođeni od bilo kakvih optužbi.

Dvije godine kasnije preostalo je da se plate neki bonusi, a kako tvrdi Gianluca Di Marzio Juventus je spreman Barceloni oprostiti neke bonuse koje se odnose na Pjanićev broj nastupa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oprost bonusa bi ustvari ubrzao transfer Memphisa Depaya u Juventus je sve strane žele da se taj posao što prije završi. Barca se želi riješiti Nizozemca koji svim silama insistira na Bianconerima, dok i torinski klub cilja na njegovo dovođenje.

Barcelona bi na kraju raskinula ugovor sa Depayom i riješila se njegove plate, a iskusni ofanzivac bi kao slobodan igrač stigao u Juventus.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
Gdje nece biti odusevljeni,levat pristao da mu skresu 60%plate i jos mu ne daju da igra.
0 6
user1604155860
Ja licno volim Pjanica moze se reci obozavam ali brate pretjerali sta sa pisanjem o njegovom ststusu u Barceloni isto kao kada je prelazni rok sa Djekom non stop ga selite a covjek gdje je tu je.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi