Miralem Pjanić poručio: Prvo ću u Bosnu, pa onda u Barcelonu!

Veznjak Juventusa sretan zbog transfera

Miralem Pjanić poručio: Prvo ću u Bosnu, pa onda u Barcelonu!

M. Šljivak

Miralem Pjanić će od naredne sezone nositi dres Barcelone.

Bh. veznjak će po završetku sezone napustiti torinski Juventus i pojačat će redove katalonskog velikana, a večeras je još jednom istakao da mu je velika čast što će u budućnosti nositi dres velikana iz Katalonije.

"Meni je velika čast. Dug put sam prošao i došao sam na najviši stepen u fudbalu. To mi je ostvarenje sna. Bilo je puno emocija, drago mi je zbog mene, roditelja, cijele Bosne i Hercegovine. Nadam se da ću biti primjer djeci u BiH", rekao je Pjanić u Centralnom dnevniku FACE TV-a i nastavio je:

"Prvi veliki san je bio dres BiH. Vidio sam koliko naš narod voli fudbal. Igrao sam za svoju porodicu, želio sam da usrećim taj narod. Dosta toga smo uradili, a nadam se da ćemo još moći igrati na velikim takmičenjima. Nema veze odakle si, sve se može postići u životu".

Straha pred dolazak u Barcelonu nema.

"Nema nikakvog straha. Odigrao sam 600-700 utakmica i nema straha. To je veliki klub i veliki pritisak, ali moram reći da mi je i odlazak iz Juventusa teško pao. Ako sam već morao otići i rekao sam klubu da želim u Barcelonu, ako me oni zaista žele.

"Dolazim iz velikog kluba, imam veliko iskustvo i želim da dalje pišemo historiju i da donosimo trofeje. To mi je cilj i želja. Na ostale stvari ne obraćam pažnju. Znam da je pritisak velik, ali to je već navika. Bit će mi potrebno vremena da se prilagodim državi i jeziku i nada se da ću što prije moći ući u komunikaciju s igračima. Dolazim u najveći klub na svijetu i nadam se da ćemo osvojiti mnogo transfera. Godinama sam razgovarao s njima i baš sam s predsjednikom pričao o tome kako nikad nismo uspjeli da dođemo do toga da me dovedu"

Prati Pjanić apsolutno sve što se dešava u Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zanima me sve što se dešava u BiH. Kad mogu pomoći, uvijek ću biti tu. Nadam se da će se ovaj virus smiriti", istakao je Pjanić koji bi prije odlaska u Barcelonu mogao doći na pripreme s reprezentacijom za Ligu nacija.

"Prvo ću doći u Bosnu, pa ću onda u Barcelonu. Moram naći gdje živjeti, pa ću vidjeti da odem koji dan tamo nakon što završim s Juventusom", komentarisao je s osmijehom Miralem.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Nadam se da cemo osvojit mnogo transfera :) ne vjerujem da je bas to rekao.
8 0
rodjeni95
Real je najveci klub na svijetu Mire :P
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi