Katalonski mediji: Miralem Pjanić igra posljednji meč u dresu Barcelone
Foto - Instagram

Sport piše

Katalonski mediji: Miralem Pjanić igra posljednji meč u dresu Barcelone

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (31) vjerovatno će napustiti Barcelonu u ljetnom prijelaznom roku.

Trener katalonskog tima Ronalda Koeman više ne računa na njegove usluge, ali Pjanić od početka priprema trenira sa timom dok se ne riješi njegova situacija.

Interes za Pjanića postoji. Njegov agent pregovara sa Interom i Juventusom, a situacija oko bh. veznjaka mogla bi se riješiti do kraja sedmice.

Pjanić će se večeras naći u sastavu za prijateljski meč protiv Nastica. Očekuje se da će zaigrati od prve minute, a katalonski list Sport navodi kako će mu to biti oproštajni meč u dresu Barcelone.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPNbeAXpn3E/[/instagram]

Oglasi

Također, ovaj list isto navodi i za francuskog defanzivca Samuela Umtitija, koji je isto tako među igračima na koje nizozemski trener ne računa.

Koeman je odabrao startere među kojima je i reprezentativac BiH. Međutim, to mu je vjerovatno i zadnji meč u dresu katalonskog giganta u kojem za njega u narednoj sezoni neće biti mjesta.

Povratkom ostatka ekipe sa odmora Pjanić neće imati previše šanse za igru. Rukovodstvo kluba mu je odavno poručilo da može ići, ali dosadašnji pokušaji da ga se riješe nisu im pošli za rukom.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRi748qKGPw/[/instagram]

Nudila je Barca i raskid saradnje po kojem bi Miralem dobio slobodne papire da ode gdje želi, ali on na to nije pristao.

Oglasi

Također, 31-godišnji fudbaler ne pristaje ni na smanjenje plate. To predstavlja problem i klubovima koji ga žele na posudbu, a ostaje nam da vidimo šta će se sa bh. zvijezdom desiti u narednim danima.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CKALRWdpJQo/[/instagram]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je u Barcelonu stigao prošle godine iz Juventusa u zamjenu za Arthura Mela, ali se kod Koemana nije naigrao i uglavnom je šansu dobijao sa klupe.

Nastupio je Pjanić u 30 utakmica za Barcelonu i nije imao nikakvog učinka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhz
Cim se o bosnji radi,nedo bog neki komentar los dati. Sve pohvale padaju na njegov racun a covjek se nije uklopio i nece nikad presporo igra Italija je za njeg,o engleskoj nek i ne razmislja i tamo ce bit klupa ili izvan sastava
1 2
Krosteutegurovic
Imao je mnogo dodavanja i pretrčanih km
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi