Miralem Pjanić i danas u prvoj postavi Barcelone
Foto - Instagram

Ronald Koeman ponovo iznenađuje sve

Miralem Pjanić i danas u prvoj postavi Barcelone

M. Šljivak

Miralem Pjanić i večeras bi trebao igrati od prve minute u pripremnom meču Barcelone.

Kako navodi Mundo Deportivo, bh. veznjak bit će među početnih 11 u pripremnom meču protiv Girone, baš kao što je to bio slučaj i protiv Gimnastica.

Ako se Pjanić nađe u početnoj postavi navodi španskih medija da je 31-godišnji fudbaler protiv Nastica odigrao posljednji meč u dresu katalonskog tima ispostavit će se kao netačni.

Istina, Ronald Koeman ne računa na njegove usluge u novoj sezoni. Tim ga se želi riješiti, ali je svakako dobra stvar što Pjanić dobija minute u pripremnim utakmicama.

Prema Mundo Deportivu Barcelona će današnji meč protiv Girone početi u ovom sastavu:

Neto; Balde, Umtiti, Pique, Dest; Puig, Pjanić, Roberto, Demir, Manaj, Collado.

Oglasi

Očekuje se također da će određene minute na terenu dobiti Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Clement Lenglet te Memphis Depay.

Obavljeni razgovori o transferu Miralema Pjanića: Pred bh. fudbalera postavljen bitan uslov

Rukovodstvo torinskog Juventusa obavilo je pregovore sa agentom Miralema Pjanića o povratku u Torino.

Bh. veznjak silno želi da se vrati u redove Stare dame nakon veoma neuspješne sezone u Barceloni, a i torinski velikan je zainteresovan da ga vrati u svoj tim.

Pregovori o povratku su već počeli. Sastanak agenta Falija Ramadanija i rukovodstva Juventusa održan je u četvrtak i strane su saopštile svoje uslove.

Juventus je zainteresovan da vrati bh. veznjaka. Ipak, žele prvo prodati Aarona Ramseyja kako bi stvorili mjesto za Pjanića, ali tu je još jedan jako bitan uslov.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine morat će smanjiti platu. Bianconeri ne žele da mu plaćaju 8.5 miliona eura koliko ima na Camp Nou i 31-godišnji veznjak će morati da se odrekne nekoliko miliona ako želi u Torino.

Katalonski Sport navodi da je Pjanić spreman da smanji primanja kako bi se vratio tamo gdje mu je najbolje i da se uskoro očekuje finalizacija pregovora.

Pjanić je od 2016. do 2020. godine igrao za Juventus. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Damiroff
Ja ne mogu da vjerujem sta vi pisete. Glavni igraci na odmoru ili tek dosli s istog, dio igraca na OI i vama iznenadjenje sto igra Pjanic?! Doduse, sama krema ekipe je tu...Neto, Collado, Manaj, Demir, Balde...
4 0
King_Kenny
...Pjanke ostaje,prodaju Messija,naslov na SportSport za koji dan.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi