Obavljeni razgovori o transferu Miralema Pjanića: Pred bh. fudbalera postavljen bitan uslov
Foto - EPA

Želi nazad u Juventus

Obavljeni razgovori o transferu Miralema Pjanića: Pred bh. fudbalera postavljen bitan uslov

M. Šljivak

Rukovodstvo torinskog Juventusa obavilo je pregovore sa agentom Miralema Pjanića o povratku u Torino.

Bh. veznjak silno želi da se vrati u redove Stare dame nakon veoma neuspješne sezone u Barceloni, a i torinski velikan je zainteresovan da ga vrati u svoj tim.

Pregovori o povratku su već počeli. Sastanak agenta Falija Ramadanija i rukovodstva Juventusa održan je u četvrtak i strane su saopštile svoje uslove.

Juventus je zainteresovan da vrati bh. veznjaka. Ipak, žele prvo prodati Aarona Ramseyja kako bi stvorili mjesto za Pjanića, ali tu je još jedan jako bitan uslov.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine morat će smanjiti platu. Bianconeri ne žele da mu plaćaju 8.5 miliona eura koliko ima na Camp Nou i 31-godišnji veznjak će morati da se odrekne nekoliko miliona ako želi u Torino.

Oglasi

Katalonski Sport navodi da je Pjanić spreman da smanji primanja kako bi se vratio tamo gdje mu je najbolje i da se uskoro očekuje finalizacija pregovora.

Pjanić je od 2016. do 2020. godine igrao za Juventus. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

"Pjaniću i Umtitiju tražimo novi klub"

Glasine da bi Pjanić ovog ljeta mogao napustiti Camp Nou postale su zvanične.

Direktor katalonskog giganta Mateu Alemanty govorio je na press konferenciji o mogućem odlasku Miralema Pjanića i Samuela Umtitija iz kluba u ovom prelaznom roku.

Kako naš tako i francuski reprezentativac u prošloj sezoni nisu bili u planovima Ronalda Koemana pa je njihov odlazak postao izvjestan.

"Oba igrača imaju velike karijere, ali prošle sezone nisu mnogo igrali. Poznata nam je situacija i razmatramo mogućnosti da im nađemo druge klubove. Oni također žele pronaći tim u kojem će više igrati", izjavio je Alemany.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Miralem Pjanić je u Kataloniju stigao prošlog ljeta iz Juventusa, dok je u suprotnom pravcu poslat Arthur Melo. Kasnije će se ispostaviti da se ni naš veznjak, a ni Brazilac nisu naigrali u svojim novim klubovima.

U prošloj sezoni Pjanić je odigrao svega 30 utakmica za Barcu, a tek na njih 11 bio je starter.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Koji uslov, hebo vas onaj ko vas obu jutros?!
7 0
salt_city
Hahaha ni sam ne znam što čitam vijesti na ovom portalu, totalni amaterizam, cak sam i app instalirao hehe
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi