Hoćeš li igrati s Rusijom? Pjanić: Ne.
Foto: T. Hebib

Jasan kao dan

Hoćeš li igrati s Rusijom? Pjanić: Ne.

E. Ganibegović

N/FSBiH danas je objavio sramotnu odluku o prihvatanju odigravanja prijateljske utakmice protiv Rusije.

Ako se odigra, bit će to prva utakmica Rusije protiv jedne evropske reprezentacije nakon početka rata u Ukrajini, a osim nas u istom terminu (novembar) igrat će i protiv Kirgistana i Irana. 

Naravno, javnost zanima mišljenje samih fudbalera o ovome svemu. Stoga, kontaktirali smo našeg veznjaka i drugog kapitena reprezentacije, Miralema Pjanića.

Imali smo jasno pitanje, a on još jasniji odgovor. 

"Hoćeš li se odazvati za utakmicu s Rusijom", pitali smo, a Pjanić je odgovorio kratko i jasno: "Ne."

Osim njega, svoj odbijajući stav prema ovoj utakmici od reprezentativaca Bosne i Hercegovine dao je i Anel Ahmedhodžić.

Oglasi

Inače, Miralem Pjanić danas je debitovao za svoj novi klub, Sharjah, i odigrao sjajnu rolu. Bilo mu je dovoljno samo 39 minuta za prvijeac u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a on je došao s 11 metara.

U drugom poluvremenu Pjanić je mogao i do asistencije, no sjajan centaršut nije iskoristio njegov saigrač i pogodio je prečku. Sharjah je upisao pobjedu od 3:0 i ovaj tim je s Pjanićem na čelu glavni kandidat za titulu u UAE.

Utakmice Rusije i Bosne i Hercegovine što se tiče, zakazana je za 19. novembar u Sankt Peterburgu, no ostaje da vidimo da li će se i kako odigrati. 

Top Komentari

C.Banks
BhF je uspio otjerati lopove iz stare uprave Ilju, Usketa, Pašalića. Zašto ne bi i ovu upravu otjerali inšallah
9 1
Baboisback
Bravo Pjanke
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi