"Pjanić pokazao da platu možete smanjiti bez medijskog cirkusa da navijači misle da ste spasitelj"

Španski novinar o potezu bh. reprezentativca

"Pjanić pokazao da platu možete smanjiti bez medijskog cirkusa da navijači misle da ste spasitelj"

E. Čaušević

Bh. fudbaler Miralem Pjanić odlučio je napustiti Barcelonu i do kraja sezone igrat će na posudbi u Bešiktašu.

Pjanić je uspio nekako da konačno napusti Barcelonu gdje ga je Ronald Koeman davno i neopravdao otpisao.

Bh. veznjak se tokom ljeta povezivao s nekoliko evropskih klubova i mnogi su vjerovali da će se vratiti u Juventus, ali na kraju od povratka u Seriju A nije bilo ništa.

Jedino rješenje za Pjanića bila je Turska gdje prelazni rok traje nešto duže nego u ligama petice. Nakon što nije dogovorio povratak u Juventus u sve se uključio Bešikštaš.

Turski klub je poslao ponudu Pjaniću za posudbu na koju je on pristao, a veoma brzo pristanak je dala i Barcelona. Bh. igrač sinoć je otputovao za Istanbul gdje je prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Međutim, prije toga Pjanić je pristao na veliko smanjenje plate u Barceloni. Pjanić je pristao na 60% smanjenja plate, a Bešiktaš će pokriti 2.7 miliona eura njegove plate koja sada iznosi ukupno 3.2 miliona eura.

Oglasi

Ostatak te plate će pokriti Barcelona, ali to je znatno manji iznos nego što bi bilo da Pjanić nije pristao da smanji platu.

Također, španski mediji su objavili da će ovo smanjenje plate biti na snazi sve dok je Pjanić igrač Barcelone, a ugovorom za katalonskiu klub vezan je do ljeta 2024. godine.

Nakon toga oglasio se i španski novinar Toni Juanmarti koji je na zanimljiv način prokomentarisao sve to. Poručio je da je Pjanić pokazao da se plata može smanjiti bez stvaranja medijskog cirkusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Miralem Pjanić je pokazao da možete smanjiti svoju platu bez potrebe za stvaranjem medijskog cirkusa, kako bi navijači mislili je veliki spasitelj. Pristao je na smanjenje plate koje je veće od većine drugih igrača", poručio je Juanmarti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzematlija
Da je malo ranije pristao na smanjenje, igrao bi sad za Juve. Ali nije mogao znati da Juve nece uciniti vise da ga dovede. Ali u Besiktasu ce se na laksi nacin vratiti u staru formu. Samo da ne zavrsi ko Ribery sa Fiorentinom pa sad Salernitanom ili Miske kad je otisao u Galatu i fakticki zavrsio karijeru. Volim Pjanketa pravo. Nadam se da ce izvuci karijeru ovim potezom.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi