Pjanić na odlasku iz Barcelone pokazao kakav je gospodin

Znatno smanjio svoju platu

Pjanić na odlasku iz Barcelone pokazao kakav je gospodin

E. Čaušević

Miralem Pjanić sinoć je uspješno prošao ljekarske preglede u Istanbulu i potpisao je ugovor s ekipom Bešiktaša.

Pjanić je prije godinu dana stigao kao veliko pojačanje u Barcelonu iz Juventusa, ali mu Ronald Koeman nikada nije dao pravu priliku da se dokaže u katalonskom klubu.

Ovog ljeta je Koeman poručio Pjaniću jasno da ne računa na njega i da bi najbolje bilo da pronađe novi klub. Očekivalo se da će se Pjanić vratiti u Seriju A, ali se to na kraju nije desilo.

U posljednji trenutak bh. reprezentativac je uspio da nađe izlaz iz teške situacije u Barceloni, te je dobio ponudu Bešiktaša koju nije mogao da odbije.

Pjanić je u turski klub stigao na jednogodišnju posudbu i pristao je na značajno smanjenje plate kako više ne bi pravio problem Barceloni, ali kako bi i sam pronašao novi klub.

Bh. veznjak nije htio da do zimskog prelaznog roka sjedi na klupi i uradio je sve samo kako bi otišao iz Barcelone.

Oglasi

Na kraju je pristao na značajno smanjenje plate kako Barcelona ne bi morala u ovoj sezoni plaćati 50% njegove plate, te će Bešiktaš pokriti skoro cijelu platu koju će imati Pjanić.

Naime, Catalunya Radio jutros je objavio da je Pjanić pristao na smanjenje plate od čak 60% i da će zarađivati sada 3.2 miliona eura ove sezone. Bešiktaš će platiti 2.75 miliona eura, a Barcelona ostatak što je odlična stvar za Katalonce koji su u dosta teškoj finansijskoj situaciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanićeva plata u Barceloni iznosila je nešto više od devet miliona i španski mediji su objavili sinoć da će klub plaćati više od 50% tog iznosa iako bh. igrač ide u Bešiktaš, ali je on pristao na smanjenje plate kako bi dodatno olakšao stvar Barci. Pjanić ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2024. godine i pristao je da smanjenje plate važi sve dok je član katalonskog kluba.

Joan Laporta je tako ovog ljeta koliko-toliko sredio finansije i sada klub troši 80% godišnjih prihoda na plate, a do prije nekoliko mjeseci to je iznosilo čak 110% što je zaista nevjerovatno.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ma lazu kakvo smanjenje,dobit ce on ovo ispod stola,Barceloni je bitno da to ne ide kroz papire,jer to im pravi probleme...podmazali su oni jega iz crnih fondova,ko je lud da pristane na 60% manju platu i jos da ide u raspali Besiktas.
8 3
Ajax11
Glupost pišu ! Baš bi se neko odrekao skoro 6 Mio sa skoro 32 godine
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi