Odlučujući sati su pred Pjanićem: Dva kluba žele dovesti bh. reprezentativca na posudbu

Vraća se u Italiju?

Odlučujući sati su pred Pjanićem: Dva kluba žele dovesti bh. reprezentativca na posudbu

E. Čaušević

Ljetni prelazni rok približava se samom kraju, a Miralem Pjanić još uvijek nije riješio svoju budućnost.

Pjanić je prošlog ljeta stigao u Barcelonu kao veliko pojačanje iz Juventusa, ali iza sebe ima sezonu za zaborav.

Bh. reprezentativac nije u prvom planu Ronalda Koemana zbog čega je većinu prošle sezone proveo na klupi za rezervne igrače. Ovog ljeta Nizozemac je poručio bh. veznjaku da potraži novi klub jer neće računati na njega u novoj sezoni.

Da ozbiljno misli Koeman je to pokazao u mečevima protiv Real Sociedada i Athletic Bilbaa u kojima Pjanić uopšte nije bio u sastavu koji je konkurisao za ove utakmice.

Ljetni prelazni rok završava naredne sedmice, ali Pjanić još uvijek ništa nije riješio. Sedmicama se špekulisalo da je blizu povratka u Juventus, ali sada se čini da od toga nema ništa.

Ugledna Marca objavila je danas da su pred Pjanićem ključni sati i da bi uskoro trebalo biti poznato gdje će igrati naredne sezone.

Marca tvrdi da je Barcelona dobila dvije ponude za posudbu bh. veznjaka, te da su trenutno najveći interes za Pjanića pokazali Fiorentina i Napoli.

Fiorentina i Napoli žele dovesti Pjanića na posudbu uz opciju otkupa ugovora narednog ljeta. Barceloni je jedino bitno da klub koji dovede Pjanića u potpunosti preuzme iznos njegove plate koju ima u katalonskom klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marca je objavila da je Pjanić trenutno najbliži odlasku u Fiorentinu, ali i da Napoli ne odustaje od njega. Sve bi trebalo biti poznato ove sedmice jer ni Pjanić ne želi da ostaje u Barci i sjedi na klupi cijelu sezonu.

Pjanić se nadao do samog kraja da će se vratiti u Juventus, ali nakon što je Stara dama dovela Manuela Locatellija čini se da je to jednostavno postalo nemoguće.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Hahahaha fakat se naporni
9 2
saju701
A kad će Pjanic preci u neki klub? Imal šta novo?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti