4

Komentari (4)

lingafo
Kakve veze ima sa BH fudbalom? Sa Bh igracem - da, sa BH fudbalom- njet
Salence
Klubovi žive od vrtnje novca,ne od želja navijača.Jeli uvjek moralno?Pa,jeste...ako je isplativo.Ako nije isplativo,nije ni moralno niti iko od tog ima koristi,nit je po želji navijača.U svim gore navedenim slučajevima se radi o provlačenju više/manje količine novce kroz kupoprodajne ugovore,zavisno od potreba klubova,dali da prikažu manji ili veći promet(u pravilu je veći),koji je direktno povezan s obračunom poreza,koji je različit od zemlje do zemlje(što veći promet,veće porezne(i ostale)olakšice).jedini način "nekakve"kontrole bio bi uspostavljanje "list price"ili"listen preise"prema kojoj bi se klubovi imali obavezu ravnati,uz toleranciju od nekoliko %,koju bi uspostavljala međunarodna organizacija.(((sistem koji izvrsno funkcionira kod osiguravajućih društava širom evrope.Ta i ta godina,toliko i toliko vrijedi,i tačka!))).E sad...koliko je to poželjno ,toliko je i nemoguće!Ne vrijedi Neymar za svakog isto.Ili Havertz.I da se ponudi prevelika cjena,a šta je danas previše,skočila bi publika,i novinari...tako da klubovi love u tom međoprostoru i pokušavaju od svojih država izgrebati i posljednji groš.Menadžeri vode klub,ne navijači.Moralno?Kog briga jeli moralno...
Voland
Klasično 'peglanje knjiga'. Ali talijani su od tog posla. Vole svugdje traziti senzacije. Što se ne ugledaju na engleze. Ljudi plate Grealisha 100 miliona, i nikome nista sumnjivo.
Klicko
Hahaha lopovska posla
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.