50

Komentari (50)

Mackintosh
Mire je beskoristna stetocina na platnom spisku FC Barcelona
BajasCevljanovica
Cuj ponizenje, pa ja za 16 milliona eura godisnje ostao bi na klupi do kraja zivota. Ako treba i heklobi svakom igracu sal i rukavice da nebude saigracima zima... Cuj ponizen, uzima Barcelonu lopatom Alije Sirotanovica...
Halland
Mire nije zasluzio ovo,ipak je puno toga dao za barcu
user1604395621
Pa što se Messi nije odrekao plate?
arbajram
Mire, Bosanci te vole. Nema veze sto si imao nula asistencija, nula golova, nikakav doprinos igri, Bosanci te svejedno podrzavaju. Pljuc
realno_govoreci
Eto vam Barcelone.Eto vam Katalonaca.fuj!
Uranija
A šta očekuješ od njih, da aplaudiraju igraču koji u 30 nastupa (11 nastupa u prvih 11) nema niti JEDNU ASISTENCIJU I NITI JEDAN GOL!? Hahahahahahahahaha e jesu baš bezobrazni
arbajram
Bravo @Uranija . Ovi nasi obozavaoci Pjanica pojma nemaju da je covjek dobijao prilično šansi za igru, ali apsolutno ništa nije pokazao. Živa katastrofa
Coru
Ma Libo ga racku, treba da napravi isto sto je Beil Radio u Madridu laganice golfa a LOVA dolazi plus privatni biznis, Nek zvizde Mami svojoj.
Uranija
On treba da napravi isto ono što je taj Bale napravio sa Welškom reprezentacijom, a to je da nas odvede na slijedece veliko reprezentativno takmicenje, a to sa sjedenjem na klupi u Barceloni teško da će uspjeti
E.Car
Ma treba da ti budu zahvalni Mire!!!! Mesi je kočnica Barce već par godina
Kapak
Procitaj sta si napisao ziv bio
bazaorao
nek fukara zvizdi mire. samo ti svoj poso.
Zulfikar
Pjanicu budala si ako odes iz Barce i pristanes na manju platu. Samo neka zvižde, cak sto vise pridruzi im se i ti pa u duetu zviždite haha. Budi goti od Bale-a, samo se ofiraj, onog svog malca oblaci Realovom opremom.
davide.azzurri
Hahahaha. Svaka cast
dinass
Pjanic im kriv a gdje su tu idioti preplaceni Pike,Buskets,Alba a ni ovi novi igraci nisu dosli za kospice posebno Depaj i Agero
Neka se ne odrice plate, ko ih sljivi. Ja bi ih iscuclo jos koliko je got moguce. Ako ti ne daju da igras, karaj i ti njih u zdrav mozak. Mire, mi smo uz tebe!!
E.Car
Mire zaslužio si svaki euro, ne daj im ništa!!!! ****a nek jedu!!!!
Kapak
Potpisujem. Moze se i Messi odreci plate.
King_Kenny
...cuveni "navijaci" Barcelone...mongoloidi i osobe s posebnim potrebama...kada im zumiraju tribine gdje su im "navijaci" imas ocjecaj da se radi o nekom skupu retardiranih osoba,sve degenerik do degenerika...takvi su i ovi ovdje koji navijaju za taj klub.
Presidente
kad neko iz bih kaze za nekog da je degenerik,, preludo.
Kapak
@Presidente hoces da kazes da smo mi u bih degenerici?? Provjeri sa sekkm ti jesmo li meĐede. Najeo se pa seres iz dijaspore seronjo
cccccc
ogs, Španski zakon ima jasan član koji kaže da svaki novi ugovor MORA da bude na MINIMUM 50% od prethodnog ugovora kako bi se izbjegle potencijalne finansijske malverzacije i pranje novca i tako je nemoguće da igra bez "centa" cijelu sezonu. informiši se.
Jasminn
@cccccc ne napadam te, nego me bas interesuje gdje mogu naci spanski zakon za plate-ugovore. Imas li link da mi kopiras.
JuventinoBK
Jed kako da ne. To je napravljeno samo da stiti radnike. Radnik ako hoc moze radit za manje. Nije zakon napisan da radnik ne smije radit degenu glupi!!! De malo kontaj!
user1620593935
Juventino, to sto je on napisao su objavile sportske.net
vanzemaljac
kakvi su ovo "navijači" izviždali svoje igrače, ni krivi ni duzni... bruka
MethodMan
Sta vas čudi vazda su im navijaci papci bili
dinass
Cijeli klub je papanski
Zoilomas
Ko ih **** ocigledno neznaju situaciju u vlastitom klubu.
Brazuka
Šljivak jel ti drago
Noone
Samo ih karaj Pjanke kad su glupi..
cccccc
Po pravilima u Španiji, ne možeš da potpišeš novi ugovor sa više od 50 posto manjom platom od trenutne. Npr, ako je Messi imao 70 miliona najmanje što bi sljedećeg puta mogao da dobije je 35 miliona. Messi je sam rekao na konferenciji da je pristao na 50% manju plaću ali nije išlo, nemoguće je... ČAK I DA JE MOGAO IGRATI BESPLATNO, BARCA NE BI MOGLA REGISTROVATI MESSIJA! Da se Leo Messi odrekao plate, potrošnja Barce bi došla na 80%, a La Liga je smanjila limit na 70%. Barca mora još da sreže troškove. E moj Pjaniću bolje ti je sad sam idi iz Barcelone jer će ti zviždati na svakoj utakmici (ne samo tebi). Al realno zašto bi Pjanić, Umtiti, Roberto, Lengle i Kutinjo koji su na crnoj listi za odlaske pristali da odu iz Barse u kojoj zarađuju po 8, 10, 12 i 18 miliona evra u klub koji im nudi dva ili tri puta manje? Prošla uprava Barselona je kriva što su im dali takve plate jer im sada takve plate neće dati nijedan normalan klub.
K79
A znaš li zbog čega se u spaniji ne može potpisati novi ugovor manji od 50% bas me zanima, jeli radi poreza ili čega već ?!
burazengija
Sve na mjestu osim tog zadnjeg dijela oni su te plate "zasluzilili" prilikom dolaska jer su bili kvalitetni i u formi,najlakse je navijacima Barcelone traziti utjehu u napadanju drugih igraca a ne uprave kluba. Pjanic po meni nije uopste dobio pravu priliku niti ga ovaj cifut gotiivi bolje mu je da ode i igra ne znam sto je uopste napustio Juventus.
cccccc
K79, ne bi znao zašto je takvo pravilo. I ja čitam sve na Marci, AS-u, El Mundu i što oni objave... Ne pada mi pamet da istražujem.
cccccc
ogs, Španski zakon ima jasan član koji kaže da svaki novi ugovor MORA da bude na MINIMUM 50% od prethodnog ugovora kako bi se izbjegle potencijalne finansijske malverzacije i pranje novca i tako je nemoguće da igra bez "centa" cijelu sezonu. informiši se.
Bohemia
“ Messi je sam rekao na konferenciji da je pristao na 50% manju plaću ali nije išlo, nemoguće je... ČAK I DA JE MOGAO IGRATI BESPLATNO, BARCA NE BI MOGLA REGISTROVATI MESSIJA! Da se Leo Messi odrekao plate, potrošnja Barce bi došla na 80%, a La Liga je smanjila limit na 70%. “ Procitaj ovaj dio jos jednom. Tu je objasnjeno sve
dinass
Sve su to izgovori,Mrsi je htjeo otici a Barcelona da ga se rijesi jer su blizu bankrota a on ima ogromnu platu i ulazi u godine pa su smislili ovo da nebi izbila pobuna navijaca i da bi okrivili spanski savez jer inace navijaci farce mrze sve sto je spansko pance lakse progutati ove lazne suze Lesija i objasnienje novog predsjednika koji fotelju dobi na lazi da ce Lesi ostati na u klubu.
Jasminn
@cccccc da ni to bilo istina onda bi svaki ugovor MORAO BITI JAVAN. Jer kako drukcije da ja znam jel ti primas makar pola plate osim ako ugovor nije javan. A Mesi svoj ugovor krio i kad se saznalo za ugovor rekao tuziti sve koji su znali za njega.
Uranija
@Jasminn ne treba ti da znaš koliki je ugovor ali znaju porezne uprave i ostale institucije zadužene za takve stvari. E čuj on ne zna i njemu Messi krije ugovor.hahahahahahaha kakvih mozgova u našem narodu ima dobro da postojimo.hahahahahahaha
vence
Nek zvizde upravi.. nike on krov sto su mu dali tolike pare. Ne bi se ni ti svoje plate odrekao zbog nekog tamo drugpg koege radnika.. pogotovo sto je njegpva plata 3x il 5x veca od tvoje.. Nije istp? Isto je, Bgmi
user1620593935
Jasmin, kako je krio kada se vec 2017 godine i kada je potpisivao ugovor znalo koliko ce zaradjivati?
Jasminn
@Uranija mozda si u pravu, ali onda ja potkupim nekog iz porezne i on napise kako ja hocu. Mislis da se krade samo na balkanu? Ako nesto trazis onda to mora biti javno to ti je demokratija.
Jasminn
@user1620593935 ja govorim sta sam citao a to bilo pred kraj mandata Bartomeua da je neki novinar otkrio koliki je tacno Messijev ugovor i Messi sve u klubu koji znaju za njega htio tuziti.
Evo madji ti meni ugovor od Depaja? Sve je rekla kazala. Prije mjesec bilo 5 mil, sad pise taj isti portal 18 mil. Al ne bitno nadji mi ugovor ako je javan. Zanima me koliko dobije za svaki dat gol.
Uranija
@Jasminn ja ću pokušavati da ti objasnim neke osnovne stvari, niko nije dužan po zakonu da objavi detalje ugovora, to je stvar dobre volje poslodavca (u ovom slučaju fudbalski klub) Ali to vezano za porezne uprave u nekim naprednim zemljama (napredne kad je zatucani i korumpirani balkan u pitanju) je smješno ih porediti sa tim istim Balkanom. Drug ti si malo tvrdoglav i za sve tražiš neke dokaze i uvijek bi nešto zapitkivao iz nova i sve tako u krug. Kad je u pitanju Depajev ugovor, ma koliko god miliona dobivao po golu (kako ti kažeš po golu, mada se niko ne plaća po golovima jer bi npr. naš Miralem dobio nula eura kad bi se učinak gledao) i da ti dodam još nešto iako nisam neki bolesni fan Messija, ako igrači poput Piqea Pjanića i još nekoliko njih zaradjuju 9-10 miliona eura po sezoni onda bi taj Messi jednostavno morao zaradjivati bar 3 puta više jer je bar 10 puta bolji i 10 puta doprinosi više igri i pobjedama Barcelone. Zato ne mogu biti krivi igrači poput Messija Mbapea Ronalda i još nekoliko njih kad zarade 30-40 miliona eura, jer igrači poput Piqea Pjanića i dosta drugih zaradjuju 10-15 miliona. Glupo bi bilo ovim vrhunskim ne davati bar 3-4 puta više od ovih prosječnih.
Jasminn
@Uranija ja sam tvrdiglav, evo priznam. A ti se nasao na svaku moju poruku viksti nije tako :) i vikati evo da ti objasnim. Sve si u pravu samo me kopka sta si ti onda? Evo ja popustam
Kapak
@ogs ti k'o s Marsa pao. Naravno da moze.
Kapak
Ti mozed za premijera nekog od entiteta kako si glup
Kapak
Javan regukatorima i sluzbama koje kontrolisu. Ti bi da i ti citas ugovore??
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti