Miralem Sulejmani se vratio u Srbiju i sve iznenadio izborom novog kluba
Veliki broj trofeja je osvojio u Nizozemskoj, Švicarskoj i Portugalu

Bogatu karijeru ima iza sebe

Miralem Sulejmani se vratio u Srbiju i sve iznenadio izborom novog kluba

Samir Mlaćo

Nekadašnji reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani ima novi klub u Srbiji, ali svi su u čudu zbog njegovog izbora.

Kako prenose mediji u Srbiji, ovaj bivši Partizanovac je stigao u Železničar iz Inđije, timu koji se takmiči u Srbijanskoj ligi Vojvodine.

Ovaj klub želi povratak u Prvu ligu Srbije, a sada je to i potvrdio ovim zaista bombastičnim transferom.

Trenutno su na drugom mjestu, a iskustvo i znanje Sulejmanija zaista će im mnogo dobro doći. Ovaj 35-godišnjak bez kluba je od ljeta 2022. godine i mnogi su mislili da je rekao 'dosta' nogometu.

Nije se pojavljivao u javnosti, jeste se povezivao sa pojedinim klubovima, ali tek sada je potpisao ugovor.

U Srbiji će završiti karijeru, te pokušati dati doprinos u novom klubu u ostvarenju ciljeva.

Oglasi

Sulejmani je karijeru počeo u Partizanu, nastavio u Heerenvenu, te zatim Ajaxu i Benfici. Iz Portugala je otišao u švicarski Yong Boys, a zatim bez kluba od 2022. godine.

Ima se čime pohvaliti, igrao je i Ligu prvaka, te Evropsku ligu, sa Benficom dva puta bio prvak Srbije, dva puta osvajao Kup, a osvojio je i Kup u Švicarskoj.

Četiri puta je bio prvak sa Young Boysima, a tri puta prvak Nizozemske sa Ajaxom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U svim trofejima dao je veliki doprinos, a zanimljivo da mu je trenutna vrijednost 200.000 eura. Ipak, pitanje je da li mu je novac sada u prvom planu, jer je u karijeri imao sjajne ugovore.

Za reprezentaciju Srbije Sulejmani je upisao 20 nastupa uz jedan pogodak. Nastupao je i za omladinske selekcije te zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi