Mirnes Salihović: Slaven može izboriti opstanak
Salihović je sa deset postignutih golova drugi strijelac lige odmah iza Nusmira Fajića.

Živiničani nisu zadovoljni bodovnim saldom

Mirnes Salihović: Slaven može izboriti opstanak

Esmer Oštraković

Iza ekipe Slavena je jedna jako solidna polusezona obzirom da se ekipa nakon jesenjeg dijela prvenstva nalazi na dvanaestom mjestu sa 16 osvojenih bodova.

U ekipi Slavena stanuje i drugi najbolji strijelac lige, Mirnes Salihović. Iako već u poznim igračkim godinama ova sjajni napadač još uvijek "rešeta" protivničke mreže.

"Što se tiče prvog dijela sezone u klubu nisu zadovoljni sa trenutnim mjestom na tabeli jer po igri koju smo pružali uz malo sportske sreće mogli smo imati 5 do 6 bodova više, a to nam je bio neki cilj prije početka sezone. Ovako nam preostaje da se u drugom dijelu sezone pojačamo na odgovarajućim mjestima i uz malo sportske sreće nadoknadimo izgubljeno i ostvarimo cilj, a to je opstanak", rekao je Salihović pa je dodao:

"Svake da kažem polusezone bilo je nekih kontakata od klubova iz Premijer lige, a prošle godine sam imao jednu ponudu iz Malezije, ali se nije sve završilo kako treba. Najveći problem kada su upitanju pregovori prave finansije jer ja bi u slučaju transfera morao prekinuti svoj radni odnos, čak sam i sada imao par ponuda ali sve je ostalo na tome", završio je ovaj sjajni napadač.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Slaven u prvom kolu nastavka gostuje kod posljednjeplasirane ekipe Novog Travnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti