Bh. stručnjak Miron Muslić napravio čudo i ispisao historiju u Belgiji

Veliki posao napravio je trener rodom iz Bihaća

Bh. stručnjak Miron Muslić napravio čudo i ispisao historiju u Belgiji

E. Oštraković

Pravo čudo napravio je stručnjak iz Bosne i Hercegovine, Miron Muslić, koji radi kao trener u Belgiji, tačnije u ekipi Cercle Bruggea.

Muslić je sa deset godina otišao iz rodnog Bihaća, te se sa porodicom preselio u Austriju gdje je prvo igrao fudbal, a zaitm postao i trener.

Trenerski put ga je odveo u Cercle Brugge gdje je prvo radio kao pomoćni trener, a kada je u septembru 2022. godine glavni trener Thalhammer dobio otkaz upravo Muslić ga je naslijedio.

Sada je sa ovim klubom ispisao historiju, svoju, ali i klupsku jer su ostvarili najbolji plasman ikada.

Naime, po prvi put u historiji kluba Cercle Brugge je "regularni" dio sezone završilo u gornjem dijelu sezone i borit će se za mjesta koja vode u evropska takmičenja.

Oglasi

Cercle Brugge je taj, nazovimo ga, regularni dio sezone završio na petom mjestu sa 47 osvojenih bodova koliko ima i šestoplasirani Genk.

Ispred njih se nalazi Club Brugge koji ima četiri boda više, a pet bodova više ima Antwerp koji je treći.

Na drugom mjestu nalazi se ekipa Anderlechta sa 63 osvojena boda dok je na vrhu tabele Royale Union SG sa 70 bodova i koji je praktično tokom cijele sezone nedodirljiv.

O Musliću je tokom ove sezone pisao i Fabrizio Romano koji je tada naveo da postoje ponude iz velikih klubova za njega, ali tada je Muslić odlučio da ostane u klubu u kojem trenutno radi.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Uprkos velikom interesu iz Bundeslige i Serie A, Muslić je odlučio da ostane u Belgiji. Radi sjajan posao. Četvrti je na tabeli i ima 25 bodova iz petnaest utakmica", napisao je početkom decembra Fabrizio Romano.

Čini se da je ostanak na klupi Cercle Bruggea bio pun pogodak za bh. stručnjaka jer mu očito odgovara sve u ovom klubu.

Top Komentari

Sanska_Prangija
25bodova iz 15 utakmica je vrijedno pisanju romana? Da niste vi mozda pogrijesili jer mi to ne zvuci bas mnogo..
0 1
bk123
Da nas čovjek porijeklom iz BiH...evo gledam na portalima al ne predstavlja BiH nego Austriju, pod Austrijskom zastavom je....eto dokaza sa se nažalost sve veći broj naših stručnjaka nastupa pod drugim zastavama ...zato ne pljujte po Hrvatima iz BiH sto predstavljaju Hrvatsku...evo to rade i Muslimani čim imaju priliku....i to ljudima ne treba zamjeriti jer svatko se bori za svoj kruh i svatko gleda kako će mu biti lakše i bolje....i na kraju naravno čestitke na rezultatima u Belgiji i puno sreće u nastavku karijere dao Bog da vodi i veće klubove
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi