Za njega će se velikani tek otimati: Ima samo 20 godina, ali je nezaustavljiva gol-mašina

Nigerijac trasira put ka visinama

Za njega će se velikani tek otimati: Ima samo 20 godina, ali je nezaustavljiva gol-mašina

E. Ganibegović

Gift Emmanuel Orban igrač je kojeg je Evropa pobliže upoznala 15. marta kada je postigao hat-trick u 1:4 pobjedi Genta nad Basaksehirom, a nastavio je dominirati.

Samo tri dana prije spomenute utakmice postigao je četiri gola protiv Waregema, a u posljednje tri utakmice je apsolutno nevjerovatan.

Počeo je play-off za Konferencijsku ligu u Belgiji, a njegov Gent je nakon tri kola prvi s 37 bodova, osam više od Cercle Bruggea i Standarda (utakmica manje) za koje nastupaju naši Dino Hotić i Gojko Cimirot.

Danas je Gent u gostima kod Cercle Bruggea slavio pobjedu od 0:4, a Gift Emmanuel Orban postigao je hat-trick i tako došao već do brojke od pet golova u play-offu.

Ravych je olakšao posao Gentu jer je isključen u 22. minuti, a u 41. gosti stižu do prednosti preko Cuypersa i to je bio jedini gol u prvih 45 minuta.

Oglasi

U drugom na scenu stupa Orban i postiže hat-trick u razmaku od 16 minuta - pogađao je u 51., 64. i 67. minuti.

Za ovog 20-godišnjeg nigerijskog ofanzivca će se veliki timovi tek otimati i ne treba iznenaditi ako na ljeto napravi transfer u neki od najboljih evropskih klubova.

On je na 19 golova ove sezone za Gent nastupio 19 puta i postigao isto toliko golova uz dvije asistencije, a zanimljivo da je u Gent stigao tek u januaru ove godine iz norveškog Stabæka. Prethodno je nosio dres nigerijskog Bisona u kojem je i počeo karijeru.

Spomenimo i to da je večeras šansu u 69. minuti kada je sve već bilo gotovo dobio Dino Hotić kada mu je mjesto na terenu ustupio Ueda.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Play-off Konferencijske lige, 3. kolo (Belgija):

Cercle Brugge - Gent (Cuypers 41', Orban 51', 64', 67')

Top Komentari

user1680025161
On je na 19 golova ove sezone za Gent nastupio 19 puta i postigao isto toliko golova uz dvije asistencije Tbj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi