Kako je krenuo, zaslužit će statuu kod stadiona: Stevanović vodi Servette ka Ligi prvaka!

Dva gola bh. Zmaja

Kako je krenuo, zaslužit će statuu kod stadiona: Stevanović vodi Servette ka Ligi prvaka!

E. Ganibegović

Miroslav Stevanović odigroa je još jedan fenomenalan meč. Bio je igrač utakmice i svom timu donio pobjedu koja je veliki korak ka plasmanu u pretkola Lige prvaka.

U okviru 32. kola švicarske Superlige Servette je na gostovanju kod Grasshoppersa slavio s 2:3 nakon preokreta.

Poveo je domaći tim već u sedmoj minuti preko Shabanija. Izjednačenje gostima u 40. donosi Severin.

Na početku drugog poluvremena na scenu stupa Stevanović. Pogodio je bh. Zmaj za potpuni preokret u 51. minuti.

Nije se domaći tim predavao. Skakavci dolaze do izjednačenja preko rezerviste Morandija u 67. minuti utakmice.

Novi pogodak, svoj drugi na današnjoj utakmici, Miroslav Stevanović postiže u 82. minuti i donosi veliku pobjedu svom timu.

Oglasi

Sada Servette drži drugu poziciju nakon 32 odigrana kola s 48 bodova. Imaju bod više od Lugana i dva od Luzerna, te će se s ta dva tima boriti za drugo mjesto koje vodi u pretkola Lige prvaka.

Prvi je Young Boys i on je već obezbijedio titulu prvaka. Ima 67 bodova i do kraja sezone igrat će bez ikakvog rezultatskog pritiska.

Miroslav Stevanović je iz drugog ranga krenuo sa Servetteom nakon odlaska iz Željezničara, a eventualni plasman u neko UEFA-ino takmičenje bio bi prava kruna na njegovu avanturu u Švicarskoj.

Sezonama unazad je ključni igrač Servettea u kojem je povratio i status reprezentativca Bosne i Hercegovine, te je miljenik publike ovog kluba.

Superliga Švicarske, 32. kolo:

Grasshoppers - Servette 2:3 (Shabani 7', Morandi 67'; Severin 40', Stevanović 51', 82')

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
A kada dođe u reprezentaciju, IZMISLE MU POVREDU..BRAVO MIROOO.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti