Navijači Sarajeva ponovo tjeraju Mirzu Varešanovića

Žele da ode

Navijači Sarajeva ponovo tjeraju Mirzu Varešanovića

E. Škorić

Trenutno se igra derbi 22. kola Premijer lige u kojem snage odmjeravaju Sarajevo i Velež, koji je uspio i da povede u drugom dijelu.

Sarajevo je pred drugim porazom u četvrtom meču u drugom dijelu sezone. Iako su dovedena vrhunska pojačanjam rezultati izostaju. Sve dobro što su bordo momci uraidli je pobjeda na Pecari nad Širokim.

Protiv Zrinjskog su pali bez izgubljenog metka, imali su mršavi remi sa Željezničarom, a sada su pred porazom na "domaćem" terenu protiv Veleža.

Ovo je meč u kojem Sarajevo možda hvata zadnji voz u želji da se priključi borbi za Evropu, pa bi poraz mogao da bude koban.

Velež je golom Čukovića u 74. minuti došao do prednosti, a Sarajevo je sada u jako teškoj situaciji iako još nije gotovo.

Nezadovoljni brojni navijači Sarajeva skandiraju: "Mirza odlazi". Oni smatraju da Varešanović nije trener koji bi trebao da sjedi na klupi njihovog kluba.

Zapravo, većina navijača, naročito pripadnici navijačke grupe Horde zla, bojkotuju domaće utakmice Sarajeva zbog Varešanovića kojem ne praštaju neke stvari iz prvog njegovog mandata na klupi Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Unatoč svemu, Varešanović uporno ističe da ima podršku i da ne želi da odustane, te je uvjeren da će prije ili kasnije stvari doći na svoje.

No, za sada ne ide po planu, a vidjet ćemo kakav je naredni korak FK Sarajevo i samog Varešanovića i da li će biti određenih promjena.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
odoše željo i velež u europu.
4 0
Ajax11
Ja vama kazem da je Mirvic najveca ubleha kao predsjednik
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi