Misterija riješena: Objašnjeno zašto je Kane izvodio kornere

Hodgson se konačno oglasio

Misterija riješena: Objašnjeno zašto je Kane izvodio kornere

Endin Čaušević

Roy Hodgson predvodio je reprezentaciju Engleske na Evropskom prvenstvu u Francuskoj prošlog ljeta, ali se nije baš proslavio.

Nakon što je Engleska ispala u nokaut fazi Hodgson je dobio otkaz, ali će sigurno ostati upamćen po svojim nevjerovatnim odlukama. Sigurno najveća misterija navijačima Engleske, ali i ljubiteljima fudbala jeste činjenica da je Hodgson na EP-u odlučio da kornere izvodi Harry Kane.

Golgeter Tottenhama bio je u nevjerovatnoj formi, ali nakon čudnih odluka selektora Engleske nije baš uspio da to pokaže u Francuskoj. Odluku da Kane izvodi kornere su mnogi ismijali, ali do danas niko nije znao pravi razlog zašto je to Hodgson uradio. No, nekadašnji selektor Engleske odlučio je da sve otkrije javnosti.

"Uvijek postoji nešto o čemu se mora pričati. Mnogo su me kritikovali tada zbog te odluke, ali niko nije vidio da to i nije bilo tako loše. Kane je u toj sezoni dao samo jedan gol nakon kornera što je manje od ostatka. Dobar je tehničar, ima dobar centaršut i logična je odluka da stavim njega da izvodi korner", rekao je Hodgson, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"U kaznenom prostoru želio sam igrače za koje sam znao da znaju dati gol nakon prekida, a Kane nije bio taj. To je sve taktika i komplikovano je objasniti ljudima koji to ne razumiju. I danas bih isto uradio da mogu jer znam da je to bila prava odluka. Uvijek će biti kritičara bez obzira šta uradite".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi