"Mitrović je protiv Portugala igrao povrijeđen"

Sada zaslužuju još veće poštovanje

"Mitrović je protiv Portugala igrao povrijeđen"

S. Mlaćo
Srbijanska nogometna javnost još uvijek slavi sjajnog napadača Aleksandra Mitrovića.

Mitrović je u 90. minuti glavom šokirao Portugal i odveo Srbiju direktno na SP u Katar.

Malo ko je vjerovao da Srbija može da pobjede u Lisabonu, no sjajna partija Orlova donijela im je na kraju i veliki uspjeh.

Zanimljivo da je Mitrović u ovom meču igrao povrijeđen, što je potvrdio trener u stručnom štabu Srbije Ljubinko Drulović.

“Vjerovatno to niko i ne zna, ali Mitrović je igrao povrijeđen. Imao je samo jedan trening u toj sedmici, ali želio je da igra, pokazao je karakter i na kraju je nagrađen“, kazao je Drulović za Arenu Sport.

Odlazi u Španiju

Mitrović igra sjajno ove sezone u Fulhamu, a njegov golgeterski niz privukao je pažnju drugih timova. Sada se spominje ponuda Villarreala, koji bi engleskom drugoligašu platio 16 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pitanje je hoće li to biti dovoljno da se Fulham u januaru odrekne svog najboljeg strijelca, koji je nedavno golom u Lisabonu u 94. minuti srušio Portugal i Srbiju odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Trenutno je Mitrović sa 27 golova prvi strijelac Championshipa, a Villarreal će biti samo jedan od mnogih timova koji će pokušati da ga kupe.

Top Komentari

Mowzilla
Igrali su i kod nas Dzeko, Spahic, Kolasinac, Mujdza, Bajramovic, Salihamidzic i mnogi drugi povrijedjeni, pa se nisu krcili...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi