"Uraditi to Džeki je stvarno bilo ružno, ima karizmu, znamo koliko je važan, svi ga vole..."

Scena iz prošle sezone

"Uraditi to Džeki je stvarno bilo ružno, ima karizmu, znamo koliko je važan, svi ga vole..."

Admin Čaušević

Edin Džeko je sportski uzor mnogih Bosanaca i Hercegovaca, omiljen je među navijačima  gdje je god igrao i praktično nema mrlje u karijeri. 

I ovog kao i svakog prijelaznog roka govorilo se o odlasku Džeke iz Rome, međutim kako sada stvari stoje popularni Dijamant će i svoju sedmu sezonu u nizu početi u dresu Rome.

Početkom godine Džeko je bio izbačen iz ekipe Rome, a tadašnji trener Paulo Fonseca mu je oduzeo i kapitensku traku. Već tada je u zraku bio definitivni razlaz na kraju sezone.

Ipak, stvari su se ubrzo smirile. Nakon nekoliko propuštenih mečeva Džeko je vraćen u tim, ali bez kapitenske trake. Na kraju sezone je Fonseca je bio taj koji je otišao, dok je Sarajalija ostao u ekipi.

O dešavanjima iz prošle sezone govorio je i Henrikh Mkhitaryan koji će i u novoj sezoni biti udarna igrala napada Vučice zajedno sa kapitenom bh. reprezentacije.

Mkhitaryan je u razgovoru za Corriere dello Sport kazao da je stvarno bilo ružno uraditi nešto tako Džeki poput oduzimanja trake uz poruku da ga i dalje smatra svojim kapitenom.

Oglasi

"Bila je to ružna priča za sve, niko nije želio da dođe do razlaza na taj način. Pozitivna stvar je da sada treniramo i igramo kako bismo pomogli ekipi", rekao je Armenac.

"Pronašli smo dogovor, završili smo prošlu sezonu, Edin nam je pomogao kao i uvijek. Čak i bez trake Edin je kapiten zbog svog iskustva, karizme, znamo koliko je važan, svi ga vole."

"Traka je nebitna i sa 35 godina on je naš najbolji strijelac", poručio je Mkhitaryan čiji se odlazak također spominjao poslije dolaska Mourinha, ali to za sada nije slučaj.

Inače, u prijateljskoj utakmici igranoj prošlog vikenda Džeko je zabio dva gola u pobjedi Rome nad Debrecenom sa 5:2. Novi prijateljski duel Vučica igra danas protiv Seville.

Iskusni golgeter je baš nakon utakmice protiv mađarske ekipe kazao da mu je više dosadilo slušati stalne glasine o odlasku iz Rome.

“Dosta mi je da slušam o odlasku negdje drugo. Mislim samo na Rim i ni na šta drugo“, rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji objavili su danas da je od svih brojnih interesovanja i povezivanja Džeke s raznim klubovima na adresu Rome stigla samo jedna konkretna ponuda i to od Fenerbahčea.

Turski velikan pokušavao je da kupi Sarajliju tokom ljeta, ali Roma je odbila ponudu i spremna je da Edina zadrži i naredne sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi