Mkhitaryan o transferu u Romu: Nisam došao u turizam
EPA

Čeka da se vrati na teren

Mkhitaryan o transferu u Romu: Nisam došao u turizam

Armenac Henrikh Mkhitaryan komentarišući transfer u Romu izjavio je kako nije došao u turizam.

Nakon što je ljetos bilo jasno kako se neće naigrati u Arsenalu, 30-godišnji fudbaler je odlučio promijeniti sredinu i doći u Romu koja je za njegovu posudbu izdvojila tri miliona eura.

Mkhitaryan je svjestan kako u Romi imaju velika očekivanja od njega i stoga s velikim nestrpljenjem čeka povratak na teren kako bi pokazao šta može.

"Sjajno mi je u Romi. Klub i grad imaju toliko bogatu historiju, ali, naravno, nisam došao u turizam nego da im pomognem da nešto naprave u ovoj sezoni", izjavio je Mkhitaryan za FourFourTwo.

Nije mu trebalo dugo da se prilagodi.

"Vrijeme je slično onom u Armeniji, gdje godišnje imaš i po 300 sunčanih dana. Italijani su po mentalitetu veoma slični mom narodu, ironični su, smiješni, vole se šaliti. Sve to mi je pomoglo da se brzo prilagodim i osjećam dobro."

Govoreći o saigračima izdvojio je mladog Nicolu Zaniola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sigurno može postati jedan od najboljih na svijetu, ima sve preduslove za to. Prošle godine je proglašen za najboljeg mladog fudbalera u Serie A, to pokazuje da ima kvalitet, ali ne treba se time zadovoljavati. Može on još puno više", dodao je iskusni armenski reprezentativac.

U četiri odigrane utakmice Mkhitaryan je za Romu postigao jedan gol i ubilježio jednu asisnteciju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi