Mladi bh. reprezentativci vjeruju da mogu sutra protiv Švedske izboriti dobar rezultat

Meč se igra u Zenici

Mladi bh. reprezentativci vjeruju da mogu sutra protiv Švedske izboriti dobar rezultat

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine igra sutra u Zenici protiv Švedske meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh. reprezentativci su odradili danas posljednji trening pred sutrašnju utakmicu, a trener u stručnom štabu naše ekipe Edim Hadžialagić je poručio da je ekipa spremna za utakmicu.

"Nakon poraza od Irske, dosta dobro smo radili na treninzima i vjerujem da smo vratili samopouzdanje ekipi. S tim u vezi očekujemo mnogo bolju igru sa naše strane u odnosu na prethodni susret. Iako je Švedska bolja ekipa od Irske, smatram da ćemo mi pružiti maksimum i nadam se boljem rezultatu", rekao je Hadžialagić.

Osvrnuo se i na ekip Švedske i otkrio od koga prijeti najveća opasnost.

"Na lijevoj strani imaju Elangu koji je član Manchester Uniteda i od njega će nam prijetiti najveća opasnost. Osim njega oni imaju još dosta dobrih igrača i sigurno da nas očekuje teška utakmica. Kompaktna su ekipa i moraćemo sutra da budemo na najvišem mogućem nivou".

Reprezentativac Amar Dedić je poručio da je ekipa spremna za meč i da je poraz od Irske već iza njih.

"Spremni smo za meč. Ne mislimo više o onom što nam se desilo u prošloj utakmici, fokusirani smo isključivo na Švedsku. Oni su veoma kvalitetni, imaju dobre igrače. Međutim, ni naš kvalitet nije zanemarljiv. Vjerujem u ovaj tim i očekujem da sutra odradimo posao na najbolji način":

Slično razmišlja i Amar Begić.

"Sutra ćemo pružiti svoj maksimum pa ćemo da vidimo za šta će nam to biti dovoljno. Selektor i njegovi saradnici su nas upoznali sa protivnikom i znamo šta nas čeka. Moraćemo da budemo agresivni i kompaktni jer samo tako možemo doći do pobjede".

Utakmica između BiH i Švedske igra se sutra u 16:30 sati u Trening centru NS BiH u Zenici bez prisustva publike.

Top Komentari

fukaraslana
Cuj ubacuje od onog menadzwra Zubanovica hajde jos ubaci Nalice svercaj ga ba nije vazno sto nije U21 moze i Danilovica nema veze moze sve hahahaha
1 1
Lukamarinsek
Mogu 0:3 lagano
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi