Starčević: Uz nekoliko promjena u ekipi očekujemo pozitivan rezultat protiv Švedske
Starčević se nada boljoj partiji protiv Švedske nego što je to bio meč protiv Republike Irske

Mlada reprezentacija BiH sutra u Zenici dočekuje Švedsku

Starčević: Uz nekoliko promjena u ekipi očekujemo pozitivan rezultat protiv Švedske

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Trening centra N/FSBiH u Zenici u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dočekati selekciju Švedske. Nakon remija protiv Crne Gore i poraza od Republike Irske, izabranici Slobodana Starčevića nadaju se sutra dobroj partiji, te iznenađenju protiv kvalitetnog protivnika.

Meč protiv Republike Irske nije ponudio mnogo toga kada je u pitanju naš tim, ali razloge treba i tražiti što ova generacija nogometaša i nije toliko kvalitetna, te je sastavljena od igrača iz domaćeg prvenstva.

"Tu su tek Gazibegović, 20-godišnji desni bek austrijskog Sturma koji je dobio poziv za A selekciju BiH ali se razbolio i nije došao na okupljanje i Amar Dedić, desni bek austrijskog bundesligaša Wolfsberger AC, koji igraju na vrhunskom nivou u Evropi. Usmjereni smo na Premijer ligu BiH. Želja nam je da naši igrači budu konkurentni ekipama poput Švedske koji igraju domaću ligu, dansku, nizozemsku ligu, definitivno nam fali igrača koji igraju na vrhunskom nivou", istakao je Starčević.

Najavio je i sutrašnji meču protiv Švedske

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Irska i posebno Švedska su kvalitetne ekipe. Mi smo trebali da nađemo kvalitetnu taktiku da probamo obje utakmice odigrati što bolje. Ono što smo radili u nekim momentima igre protiv Irske ima smisla, međutim, prekidi koji su trebali da budu neka naša prednost jer smo na tome radili, nisu to bili. Loše smo reagovali i izgubili taj meč. Iz toga smo izvukli pouke. Imali smo dva-tri dana da se pripremimo van, a poslije i na terenu, da to ispravimo. Nadam se da se takve “gluposti” neće ponoviti protiv Švedske. Sigurno da će biti dvije-tri izmjene u odnosu na meč protiv Republike Irske. Igramo protiv kvalitetnog protivnika koji ima ambicije da igra ofanzivan fudbal. Moramo poboljšati neke stvari da bi bili konkurentni. Želja nam je da prikažemo dobru igru i dođemo do pobjede

U našoj grupi F prva je Švedska sa šest bodova iz dva meča, druga Crna Gora sa četiri boda iz tri susreta, treća i četvrta su Irska i Italija sa po tri boda iz jednog meča, peta je BiH sa jedinim bodom iz dva susreta i posljednjeplasirani je Luksemburg koji je bez bodova u tri odigrane utakmice.

Top Komentari

Lewa_9
Odlazi smradu!
6 0
2323
Yebk ti tu repku kad je Milojevuc kapiten..pa to je vrhunac neznanja i bahatosti..najgori fudbaler Borca...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi