Mlada reprezentacija BiH osvojila bod u duelu sa favoriziranom Švedskom

Kvalifikacije za EP

Mlada reprezentacija BiH osvojila bod u duelu sa favoriziranom Švedskom

A. Beganović, foto: D. Kurbegović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine niti u trećem susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nije uspjela doći do pobjede. Nakon remija sa Crnom Gorom, te poraza od Republike Irske, izabranici Slobodana Starčevića su danas remizirali sa favoriziranom Švedskom. Sa dva osvojena boda nalaze se na 5. mjestu tabele, a samo je Luksemburg slabije plasiran.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine dobro je otvorila meč i već u 2. minuti je zaprijetila. Dosuđen je prekršaj, a iz slobodnog udarca je pokušao danas agilni Bašić. Bio je to dobar udarac, no lopta je otišla malo pored stative gostujućeg gola.

Gosti su prvi put zaprijetili u 10. minuti. Nakon jednog centaršuta u skoku je najviši Prica, ali nije precizan pa je na semaforu ostalo 0:0. Dva minuta kasnije ponovo prijeti naš nacionalni tim. Bašić dobro centrira iz kornerta, lopta dolazi do Drlje koji sa ivice šesnaesterca šutira, a lopta je prohujala pored stative.

U 26. minuti su gosti imali još jednu izglednu priliku, ali Četković je sjajno reagovao nakon udarca Nygrena, a samo dva minuta kasnije ponovo nakon dobrog centaršuta Bašića pokušava Drljo, no opet je neprecizan.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena sa 20 metara šutirao je Mašić, no golman gostujuće ekipe uz malo problema brani, a kada se očekivao da sudija igrače pošalje na odmor, Švedska stiže do vodstva. Lopta je stigla do Nygrena koji je savladao Četkovića.

U drugi dio su bolje ušli naši mladi fudbaleri, a prva veća uzbuđenja vidjeli smo u 53. minuti. JKulašin je pokušao, signalizirali su naši reprezentativci igranje rukom i tražili penal, ali sudija je pokazao na korner.

Malo kasnije Milojević pravi prekršaj na 20 metara od našeg gola, iz slobodnog udarca je pokušao Elanger, mno Četković je bez problema ukrotio njegov udarac.

Oglasi

Igrala se 64. minuta kada je hrabra igra našeg mladog tima i nagrađena. Mašić se izborio za penal. Stavio je loptu na bijelu tačku, loptu poslao u jednu, a Brolina u drugu stranu za 1:1.

Krenuli su izabranici Slobodana Starčevića po pobjedu. Bili su mnogo agilniji od protivničkih igrača. Petnaest minuta prije kraja pokušao je Dedić iz slobodnog udarca, no lopta je otišla preko gostujućeg gola.

A, dvije minute kasnije velika prilika. Milan Savić je sjajno šutirao, lopta je pogodila prečku i odbila se do Mašića koji sa pet metara glavom ne uspjeva matirati Brolina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Do kraja meča gosti su imali dobru priliku ali je Četković sjajno intervenisao, tako da je ostalo 1:1, iako su naši mladi reprezentativci u današnjem meču bili bliže trijumfu. Nažalost, još uvijek smo bez pobjede u ovim kvalifikacijama, no za današnju predstavu izabranici Slobodana Starčevića zaslužuju sve pohvale.

Kvalifikacije za EP:
Bosna i Hercegovina - Švedska 1:1 (0:1)
BiH: Ćetković, Dedić, Milojević, Barišić, Nikić, Begić, Savić, Kulašin, Bašić, Drljo i Mašić.
Švedska: Brolin, Holm, Tolinsson, Vagić, Kahl, Gigović, Hussein, Gustavsson, Elanda, Nygren, Prica.

Promo

Top Komentari

Hordas_Aristotel
Starčeviću mrš napolje !!
18 1
fukaraslana
Starcevicu gdje ona tvoja pobjedjujemo Irsku i Svedsku a ti osvoji 1 bod 1 bod . Odlazi Starcevicu povedi ove iz Borca sa sobom pa ovoga iz Radnika i ovoga Zubanovica
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi