Bugari jasni: Informacije o Krstajiću u BiH su fikcija, dolaze iz žute štampe

Neće preuzeti Zmajeve

Bugari jasni: Informacije o Krstajiću u BiH su fikcija, dolaze iz žute štampe

E. Škorić

Mladen Krstajić povezivao se posljednjih dana sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, ali od njegovog dolaska na klupu Zmajeva, barem za sada, nema ništa.

Nakon što je danas Faruk Hadžibegić zvanično razriješen sa dužnosti selektora BiH, intenzivno se piše o njegovom nasljedniku i kroz medije se provlače razna imena.

Tako se počeo sa NFSBiH povezivati i bivši reprezentativac Srbije Mladen Krstajić, rođenog Zeničanina koji je na klupi Bugarske trenutno.

Kao selektor još je radio u Srbiji. Orlove je vodio na 17 utakmica, uključujući tri na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Vodio je još Maccabi Tel Aviv i TSC.

Oglasi

Ipak, ubrzo je stigao odgovor iz Nogometnog saveza Bugarske, te je za Sportal.bg portal jasno naglašeno da Krstajić ostaje tu gdje se trenutno nalazi.

"Informacije o Krstajiću i BiH su fikcija. Štaviše, dolaze iz žute štampe. Mladen Krstajić nastavlja da vodi bugarsku reprezentaciju,", rekli su iz NS Bugarske.

Nekadašnji defanzivac Schalkea preuzeo je Bugarsku prije godinu dana i ima ugovor na još godinu. Do sada je s Bugarskom u kvalifikacijama ostvario dva remija i dva poraza, a 10. septembra ova reprezentacija gostuje Crnoj Gori u Podgorici.

U medijima se još spominju bivši selektor Hrvatske Slaven Bilić, zatim Mirosla Đukić, Meho Kodro i Mersad Selimbegović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ostaje da vidimo ko će na kraju postati novi selektor. Vremena nema mnogo, kvalifikacije se nastavljaju u septembru, te će osmog septembra novi selektor debitovati na Bilinom polju protiv Lihtenštajna u 5. kolu kvalifikacija za EURO.

Iako ga očekuje dosta težak posao, novi selektor imat će za cilj da nas odvede na još jedno veliko takmičenje nakon prethodnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi