Mladen Krstajić odabrao novog kapitena Srbije

U odsustvu Kolarova i Matića

Mladen Krstajić odabrao novog kapitena Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije započela je sa pripremama za utakmice Lige nacija protiv Crne Gore (11. oktobar) i Rumunije (14. oktobar).

Selektor Orlova Mladen Krstajić na predstojećim utakmicama neće moći računati na nekoliko važnih fudbalera, između ostalog Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića.

U odsustvu kapitena i njegovog prvog zamjenika, Krstajić je morao odabrati novog lidera a čast da preuzme kapitensku traku pripala je Dušanu Tadiću.

"Imam veliko iskustvo i zaista ne osjećam dodatnu obavezu zbog trake. Bitno je da pobjeđujemo, a manje bitno ko je kapiten", rekao je Tadić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Dušan Tadić je za reprezentaciju Srbije debitovao još 2008. godine kada je selektor bio Radomir Antić. Za Orlove je odigrao 58 utakmica i postigao 14 golova.

Od ove sezone, Tadić nastupa za Ajax u kojem se fantastično snašao i na 16 utakmica u svim takmičenjima ima već po osam golova i asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi