Mladi golman iz Banovića o kojem priča BiH: Ostvario se moj dječački san

Zablistao u debiju u Hercegovini

Mladi golman iz Banovića o kojem priča BiH: Ostvario se moj dječački san

S. Mlaćo

Budućnost je uspješno prošla Ljubuški u srijedu u okviru 2. kola Kupa FBiH.

Banovićani su slavili na penale, a junak je bio 16-godišnji čuvar mreže Dario Šabanović koji je odbranio dva penala. Jedan tokom 90 regularnih minuta, a drugi pri izvođenju jedanaesteraca nakon što je susret završen 1:1.

Šabanović je tako postao junak Banovićana, a sigurno će dugo pamtiti srijedu, 16.09.2020. godine.

"Presretan sam i ponosan zbog prvog nastupa za FK Budućnost. Ostvario se moj dječački san. Još uvijek ne mogu vjerovati da sam odbranio dva penala. Drago mi je da sam opravdao povjerenje koje su mi ukazali treneri. Hvala suigračima koji su me bodrili, ali i dobrom igrom omogućili prolaz dalje. Uz puno truda i rada s pravim osobama, sve je moguće ostvariti", kazao je Šabanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dobio je veliki broj čestitki, a svi u Banovićima su uvjereni da su dobili velikog golmana za budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi