Mladom Hrvatu ugašen san o debiju i nastupu na Svjetskom prvenstvu

Slijedi duga pauza

Mladom Hrvatu ugašen san o debiju i nastupu na Svjetskom prvenstvu

Mladi hrvatski fudbaler Filip Krovinović još uvijek nije toliko poznato ime široj evropskoj javnosti, ali će sigurno postati u skorijoj budućnosti.

Ovaj 22-godišnji veznjak Benfice iz Lisabona igrao je sjajnu sezonu, ali se nedavno povrijedio i morao je na operaciju križnih ligamenata koljena.

Krovinović je operisan u utorak u Madridu, sve je prošlo u najboljem redu ali je pred njim duža pauza zbog koje ga narednih nekoliko mjeseci sigurno nećemo vidjeti na terenu.

Fudbaler Benfice će pauzirati vjerovatno šest mjeseci i jasno je da se neće vraćati do kraja ove sezone.

Ono što će Filipu Krovinoviću sigurno najteže pasti jeste činjenica da će sigurno propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Iako šansa za to nije bila baš velika, Krovinović je bio u nekim vizijama Zlatka Dalića za neke od narednih reprezentativnih akcija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Filip Krovinović još uvijek nije debitovao za A selekciju Hrvatske, ali je igrao za omladinske kategorije. Nadao se možda i debiju u Rusiji, ali to će za njega ostati samo pusti snovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi