Mladost i Bosna Visoko pružili podršku Rudaru

Lijepa gesta komšija nakon vandalskog čina

Mladost i Bosna Visoko pružili podršku Rudaru

S. Mlaćo

Nakon što je se u noći petak na subotu desio vandalski čin provale u prostorije Omladinskog pogona FK Rudar Kakanj, podršku Kakanjcima pružile su njihove komšije FK Mladost Doboj Kakanj i NK Bosna Visoko.

Kako je već poznato, vandali su ukrali rekvizite u vrijednost od  1.000 KM Kakanjcima, te napravili iznačajnu materijalnu štetu, a iz FK Mladost Doboj Kakanj su istakli.

"FK Mladost želi da najoštrije osudi ovaj vandalski čin te da pozove organe reda na hitnu istragu i procesuiranje počinilaca. FK Rudar je jedan od najstarijih sportskih kolektiva naše države te je ovaj čin napad na sport uopće. FK Mladost se stavlja na raspolaganje u svakom smislu našem gradskom rivalu FK Rudar te će uzeti učešće u pomoći i naknadi štete omladinskim pogonima FK Rudar".

"Nogometni klub Bosna Visoko osuđuje vandalski čin i krađu koja je zadesila komšije iz Kaknja te upucuje apel policiji da počinioce privede pravdi kako se ovakvi slučajevi nebi više ponavljali. Svi mi sportski entuzijasti znamo koliko je teško u ovakvim vremenima pronaci novac za lopte, sportsku opremu i rekvizite bez kojih nema razvoja fudbala. Kako smo i sami bili par puta opljačkani te razumijemo kako je to ružan osječaj i situacija, kolegama iz Rudara upučujemo riječi podrške", saopćeno je iz federalnog prvoligaša Bosne Visoko.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gest FK Mladost i NK Bosna zaista je vrijedan svake hvale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi