Bod nade za Radnik u Doboj Kaknju

Remi Mladosti i Radnika

Bod nade za Radnik u Doboj Kaknju

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Mladost i Radnik remizirali su (0:0) u Doboj Kaknju u duelu 29. kola Premijer lige BiH.

Tvrda utakmica viđena je u duelu timova koji se bore za ostanak, a na kraju su bodovi podijeljeni i meč je okončan bez pogodaka.

Gotovo ništa nismo vidjeli u početnoj fazi ovog meča. Tek u 15. minuti domaći stvaraju prvu pravu priliku, a udarac Dedića iz neposredne blizine sjajno brani Bilobrk.

I Radnik je igrao otvoreno jer su im bodovi u ovom meču bili neophodni. U 25. minuti je Jelić krenuo prema golu Mladosti, Velić je brži i interveniše ispred igrača gostiju.

Mladost u 34. minuti propušta još jednu dobru šansu. Jedna odbijena lopta dolazi do Hiroša, ali Šubet u posljednji čas blokira njegov udarac.

Potom je Hiroš bio sebičan u odličnoj situaciji pred golom gostiju, da bi Motika u 36. minuti spasio u posljednji čas ispred Dedića.

Oglasi

Domaći sastav je bio bolji rival na terenu, ali na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Nastavak ne donosi lijep fudbal na obje strane. Radnik je imao nešto konkretnije ofanzivne akcije, dok je Mladost prijetila tek u 73. minuti napravila novu šansu, no udarac Hiroša brani Bilobrk.

Bilobrk je deset minuta kasnije spašavao nakon udarca Dedića. Sjajnom paradom je golman gostiju spasio svoj gol.

Do kraja je ostalo 0:0, pa će oba tima do kraja sezone voditi bitku za ostanak. Mladost ima 28 bodova, a Radnik je ovim bodom došao do 22. boda u sezoni i do nade da može ostati u ligi. 

Mladost također još uvijek može ispasti i čeka nas zanimljiva završnica sezone u Premijer ligi BiH.

Oglasi

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Mladost - Radnik 0:0

Mladost DK: Velić, Alić, Žulj, Šabanović, Sadiku, Hadžić, Hiroš, Dedić, Dejanović, Mahmić, Begić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Bilobrk, Simonović, Sušić, Filipović, Popara, Gogić, Jelić, Karić, Vušurović, Motika, Šubert.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi