Mnogo mu je pomogao na početku karijeru: Bh. reprezentativac čestitao Kloppu

Sjajni stručnjak potvrdio kvalitete

Mnogo mu je pomogao na početku karijeru: Bh. reprezentativac čestitao Kloppu

S. Mlaćo

Liverpool je sinoć u finalu Lige prvaka savladao Tottenham 2:0 i tako obradovao svoje navijače.

Nije to baš bio meč koji će pamtiti, no Liverpol zasluženo slavi, a svakako da je jedan od junaka sjajni stručnjak Jurgen Klopp.

Nakon meča Klopp je dobio veliki broj čestitki. Jedna je stigla i od bh. reprezentativca Maria Vrančića koji je sa ovim temperamentnim stručnjakom sarađivao u Mainzu.

Vrančić je u Bundesligi debitovao kao 17-godišnjak kada je igrao za Mainz. Čovjek koji mu je dao priliku bio je Klopp. Odlični trener ga je poslije doveo i u Borussiju Dortmund.

"Imao je veliki utjecaj na moju karijeru, bilo moj prvi trener u seniorskom fudbalu, poznajem ga skoro 15 godina", govorio je Vrančić ranije o Kloppu te dodao:

"Stalno smo u kontaktu. Jedan je od najvažnijih ljudi u mojoj karijeri. Doveo me u Borussiju kada sam bio u veoma teškoj situaciji i tu mi je dao drugu šansu. Od tada sam se razvijao u pravom smjeru i imao je značajan utejcaj na moju karijeru".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti