Znali smo da je Klopp odličan trener, ali kakav je bio kao igrač? Ova golčina dovoljno govori
Jurgen Klopp je veći dio karijere proveo u Mainzu

Trener Liverpoola je kao igrač postizao majstorske golove

Znali smo da je Klopp odličan trener, ali kakav je bio kao igrač? Ova golčina dovoljno govori

S. Pašalić

Jurgen Klopp je jučer napokon imao razloga za slavlje.

Nijemac je osvojio svoj prvi trofej s Liverpoolom nakon što je u šest finala zaredom u raznim takmičenjima bio neuspješan.

U finalu koje nije ponudilo ono što su navijači širom svijeta željeli vidjeti Redsi su slavili golovima Mohameda Salah u 2. minuti iz penala i Divocka Origija u 87. minuti.

Trener Liverpoola je i izjavom nakon utakmice pokazao koliko mu znači ovaj trofej:

"Ovo je najbolja noć naših profesionalnih života. Trebalo je vremena, a ova mala stvar puno će nam pomoći jer vlasnici nikad ne popuštaju s pritiskom. U normalnim situacijama 20 minuta nakon utakmice već sam polupijan, ali sad sam pio samo vodu", rekao je Klopp nakon utakmice.

Kloppu je trebalo da potroši ogromnu sumu novca da bi osvojio trofej, ali je ipak uspio i ta investicija se na kraju isplatila.

Jurgen Klopp je veći dio svoje karijere proveo u Mainzu gdje je za 11 godina upisao 325 nastupa i postigao je 52 gola.

Upravo jedan takav govori da trener Liverpoola nije samo sjajan trener, nego je znao postizati i majstorske golove.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi