Moćni Brazilci slomili Paragvajce tek nakon penala!

Plasirali se u polufinale Copa America

Moćni Brazilci slomili Paragvajce tek nakon penala!

Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se rano jutros po našem vremenu u polufinale Copa Americe nakon što je porazila Paragvaj u četvrtfinalnom meču.

Popularne Karioke važe za prvog favorita ovog turnira, a mnogi smatraju da odavno nisu igrali bolji, ljepši i efikasniji fudbal.

Ipak, tu efikasnost i lepršavost u igri baš i nismo vidjeli jutros na djelu, iako treba priznati da su Brazilci bili dosta bolji na terenu, ali pobjedu su ostvarili tek nakon penala jer je regularni dio susreta završen bez golova.

Karioke u prvom poluvremenu sem jedne prilike za Firmina nisu prikazale ništa, ali zato su se šanse u nastavku redale kao na traci. Pokušavali su Dani Alves, Arthur, Firmino, Gabriel Jesus i Willian, ali bezuspešno.

Pristupilo se izvođenju penala gdje Brazilci ipak nisu dozvolili iznenađenje pa su se plasirali u polufinale jer su slavili sa 4:3.

Protivnik u polufinalu bit će im bolji iz susreta Argentina - Venezuela.

Top Komentari

tbra
e cuj mocni a jedva peragvaja izbacili, daleko su oni od mocnog kakvi su nekad bili
4 0
Taceoni
Eeeeee brazil brazillllll
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi