Modrić engleske novinare vratio na fabričke postavke
FOTO - EPA

Željeli su znati taktiku Vatrenih

Modrić engleske novinare vratio na fabričke postavke

Adnan Beganović

Današnji program Evropskog prvenstva počinje duelom Engleske i Hrvatske. Englezi u ovaj okršaj ulaze kao favoriti, no Hrvatsku ne treba otpisivati.

Izabranici Zlatka Dalića puni su optimizma uoči današnjeg duela, a kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić vjeruje da će uspjeti kontrolisati igru.

"Vidite, očekujem prije svega agresivnu Englesku. Igra pred svojom publikom i normalno je da će krenuti ofanzivno. Motivisana je, no i mi ćemo biti. Pokušat ćemo ispoštovati dogovor iz svlačionice i na kraju ćemo vidjeti da li će nam biti dovoljno. Vjerujem da ćemo znati iskontrolisati njihovu agresivnost i ofanzivnost te da ćemo kontrolisati igru. Spremni smo, dobro smo radili i spremali smo se ovih sedam dana za Englesku", rekao je Luka Modrić.

Engleski novinari su tražili od Modrića da im govori i o taktici, a njegov odgovor ih je ostavio bez teksta.

"Ti bi sada da ti otrkijem taktiku (smijeh). Ne bih ulazio u detalje, dobro smo se pripremili, selektor nam je rekao šta treba da radimo i nadam se da ćemo to na terenu i pokazati. Kako ćemo pokušati iskoristiti slabosti protivnika, vidjet ćete tokom utakmice. Ne mogu vam to otkriti", zaključio je Modrić.

Što se tiče sastava Hrvatske, sve je izglednije da će Dalić napraviti nekoliko promjena, prije svega u ofanzivnom dijelu.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Tako će u samom vrhu napada umjesto očekivanog Petkovića najvjerovatnije igrati Rebić, dok će Kramarić vjerovatno početi na mjestu desnog krila.

U odbrani će najvjerovatnije Gvardiol na lijevi bok umjesto Borne Barišića. Livaković, Vrsaljko, Vida i Ćaleta-Car su sigurtni u sastavu, kao i Brozović, Modrić, Kovačić i Perišić.

Top Komentari

Szentharomsvag
E jes teško vas novinare vratit na fabričke postavke. Sve glupan do glupana. Jelde da vam je muka jučw bilo kad su igrači okružili Eriksena? Niste migli lešinarit i glumit da vam je teško dok snimate njegovu borbu za život.
10 1
pero98
Sretno Vatreni.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi