Pep okupio igrače, pa im poručio: "Najveća opasnost Reala nisu Vinicius, Bellingham ni Kroos..."
Pep je prošle sezone nadmudrio Kraljeve, ali bilo je teških poraza u prošlosti od Reala

Pred velike mečeve s Realom

Pep okupio igrače, pa im poručio: "Najveća opasnost Reala nisu Vinicius, Bellingham ni Kroos..."

Edmir Škorić, foto: EPA

Aktuelnom prvaku Evrope Manchester Cityju neće biti lako da odbrani titulu, a prva prava prepreka je Real Madrid.

City je bez većih poteškoća prošao grupu, potom imao sreće u žrijebu pa za rivala dobio danski Kopenhagen s kojim se lako obračunao, ali u četvrtfinalu će igrati protiv "kraljeva Lige prvaka", ekipe Real Madrida.

Manchester City je u subotu deklasirao u gostima Crystal Palace s 4:2 i u potpunosti je fokusiran sada na gostovanje u Madridu. Istina je da će biti jako teško odbraniti titulu i da je svaka utakmica za nebesko-plave ravna finalu, no Pep kao i svi drugi treneri najbolje žele pokazati u najvećem i najgledanijem fudbalskom takmičenju na svijetu.

Katalonski trener razgovarao je sa svojim igračima vezano za prvi susret protiv Reala koji se igra u utorak. Pep zna kako je suočiti se s kraljem Evrope, učinio je to u nekoliko navrata i jako dobro zna što sve predstavlja Real u ovom prestižnom takmičenju.

Iz tog razloga bio je vrlo jasan kada je svojim igračima govorio o vrlinama koje posjeduje ekipa Carla Ancelottija:

Oglasi

"Najveća opasnost Reala nisu Vinicius, niti Bellingham niti Kroos... Najveća opasnost je to što oni izlaze na teren znajući da je Liga prvaka njihovo takmičenje i da su tamo najbolji, bez pogovora. Niko od nas nema takav mentalitet, ali oni imaju…", rekao je Guardiola fudbalerima Cityja.

Ova poruka je logična jer je na vlastitoj koži iskusio kako je Real Madrid izjednačio u samo dvije minute. Nadalje, nije zaboravio 0:4 poraz od Reala dok je sjedio na klupi Bayern Minhena.

Ukupno je Pep Guardiola protiv Reala vodio 23 utakmice, te ima 13 pobjeda, pet remija i pet poraza. Pamtit će posebno taj pora 0:4 kod kuće od Reala u revanšu polufinala u sezoni 2013/14, ali ipak prošle je sezone uspio nadmudriti Kraljeve.

U polufinalu je bilo 1:1 u Madridu, ali je na Etihadu City slavio s 4:0, da bi u finalu savladao Inter i došao do svoje prve titule u Ligi prvaka.

Utakmice Cityja i Reala s razlogom se nazivaju "finale prije finala" i mnogi vjeruju da će ekipa koja prođe u polufinale, vjerovatno i osvojiti turnir.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I jedni i drugi se istovremeno bore za naslove u nacionalnim prvenstvima. Real ima mnogo komforniju situaciju jer je osam kola prije kraja na +8, dok Cityju neće biti lako s obzirom na to da se bori s Arsenalom i Liverpoolom.

U Engleskoj trenutno Arsenal i Liverpool imaju po 71 bod, a Manchester City 70 bodova, s tim da realno ekipa Pepa Guardiole ima i najpovoljniji raspored u preostalih sedam utakmica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Bravo pep , jedan je Real Madrid najveći klub na planeti
2 2
dijow77281
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi