Modrić: Nedopustivo je da nam jedan igrač ono napravi, naravno da sam razočaran
Modrić smatra da Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama

Kapiten reprezentacije Hrvatske očekivano nije bio zadovoljan rezultatom

Modrić: Nedopustivo je da nam jedan igrač ono napravi, naravno da sam razočaran

S. Pašalić

Hrvatska je danas u 6. kolu grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrala 1:1 na gostovanju kod Azerbejdžana.

Očekivalo se da Hrvatska upiše nova tri boda nakon sjajnog izdanja i visoke pobjede u prošlom kolu protiv Slovačke, ali se desio kiks koji će zakomplikovati situaciju izabranicima Zlatka Dalića.

Luka Modrić je danas slavio 34. rođendan i činilo se da bi mogao imati dvostruko slavlje kada je u 11. minuti pogodio iz penala za 1:0.

Međutim Azerbajdžan je u nastavku bio puno bolji tim na terenu i na kraju je stigao do izjednačenja te je na kraju zasluženo osvojio bod.

Modrić je nakon utakmice dao svoj komentar.

"Nismo uspjeli osvojiti ta tri boda koja smo priželjkivali. Mislim da smo dosta dobro ušli u utakmicu prvih 20-25 minuta, igrali smo jako dobro, zabili gol, mogli zabiti još dva-tri gola, ali nismo."

"Nakon toga smo se možda malo nesvjesno opustili i dozvolili Azerbejdžanu da nam stvara šanse i polušanse. I na kraju su uspjeli izjednačiti", rekao je Modrić pa nastavio:

"Izgleda da mi ne možemo jednostavno, da sebi moramo zakomplicirati stvari, ali šta je tu je. Još nam preostaju tri utakmica i vjerujem da ćemo se na kraju uspjeti plasirati na Euro."

"Iz nekog razloga smo pali. Možda neka opuštenost, jer smo vidjeli da smo stvarno dominantni i što je više utakmica odmicala oni su sve više rasli i iz jedne akcije koja nije mirisala na ništa jedan igrač je prošao kroz tri-četiri igrača, što je nedopustivo i na kraju je zabio gol. Nakon toga jednostavno nismo imali više snage da okrenemo"

"Naravno da je ovo razočaranje, jer smo očekivali da ćemo pobijediti, pogotovo kad dobro uđeš u utakmicu i stvoriš toliko šansi. Idemo se okrenuti drugim utakmicama. Imamo sve u svojim rukama", dodao je Modrić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kapiten reprezentacije Hrvatske se zatim osvrnuo i na utakmicu protiv Mađarske koju njegov tim igra za mjesec dana na Poljudu.

"Prije svega očekujem dobru atmosferu i veliku podršku. Nismo dugo igrali na Poljudu. Naravno, očekujem pobjedu protiv Mađarske, jer su svi bodovi pri kraju jako bitni i vjerujem da ćemo uspjeti doći do ta tri boda koja su jako važna", zaključio je Modrić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi