Modrić žestoko napao FIFA-u: Kao da smo u vojsci
Foto: EPA

Hrvatskoj neke stvari ne idu u korist

Modrić žestoko napao FIFA-u: Kao da smo u vojsci

Edmir Škorić

Kapiten Hrvatske Luka Modrić bio je ljut nakon što je FIFA odlučila da se meč protiv Kosova nastavi u nedjelju od 14:30 sati.

Prvobitno se duel na Maksimiru trebao igrati u subotu navečer, no zbog jake kiše je prekinut i već sutradan je nastavljen, a Vatreni su slavili golom Domagoja Vide (1:0). 

Noć prije smo dobili informaciju da se neće igrati. Naravno da onda ideš malo kasnije u krevet, a ujutro te dignu kao u vojsci. Naravno da to nije adekvatna priprema za utakmicu. FIFA je pokazala da uopće ne brine za igrače, da im je samo bitno da se utakmica odigra. Nadam se da ćemo ostati na vodećoj poziciji i nakon utorka. Sve ćemo napraviti da ostvarimo pozitivan rezultat u Turskoj", rekao je Modrić, pa je dodao:

"Teško je bilo igrati po ovakvom terenu, ali čini se da nikoga nije bilo briga za to. Da jest, pomaknuli bi nam utakmicu protiv Turske za srijedu. Mislim da bi to bilo izvedivo".

Hrvatska će protiv Turske igrati u utorak od 20:45 sati i eventualnom pobjedom bi naše komšije došle na korak od Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti