Modrić: Izgledali smo prazno i potrošeno
Foto: HNS

Kapiten repezentacije Hrvatske

Modrić: Izgledali smo prazno i potrošeno

D. Rakanović

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić razočaran je porazom svoje nacionalne selekcije protiv Islanda. 

Hrvatska je u Laugardalsvolluru poražena sa 1:0, a odlučujući pogodak postigao je Magnusson u 90. minuti. 

“Razočarani smo prvenstveno rezultatom, ali i vlastitom igrom. Dobro je izgledalo tek u prvih petnaestak minuta, a sve nakon toga bilo je sporo i predvidljivo, bez kretanja po terenu. Protiv ekipa poput Islanda teško je tada bilo što napraviti”, rekao je Modrić, prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza. 

On je dodao da ekipa nije bila na potrebnom nivou.

"Idemo dalje, čekaju nas četiri teške utakmice i vjerujem da ćemo se na kraju plasirati na Svjetsko prvenstvo. Nije da nismo htjeli pobijediti, ali izgledali smo prazno i potrošeno. Teško mi je naći prave riječi”, rekao je Modrić. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hrvatska će u nastavku kvalifikacija ugostiti Kosovo i Finsku, a u goste idu Turskoj i Ukrajini. 

 “Ne treba govoriti o katastrofi, dogodio nam se poraz. Treba izvući pouke i pobrinuti se da se ovo ne ponovi. U svakoj se utakmici mogu naći zamjerke i igračima i selektoru. Mi ćemo analizirati loše stvari, odmoriti se i okrenuti se idućim utakmicama”, zaključio je Modrić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi