Norvežanin je najveća senzacija sezone: Haaland se svako jutro budi uz kultnu melodiju

Želi da mu dan počne na najbolji način

Norvežanin je najveća senzacija sezone: Haaland se svako jutro budi uz kultnu melodiju

E. Čaušević

Mladi norveški napadač Erling Haaland je pravo otkriće ove sezone jer je postigao nevjerovatnih 26 golova na 18 odigranih utakmica.

Haaland je početkom ove godine stigao iz Moldea u Red Bull Salzburg za pet miliona eura i pokazao se kao nevjerovatna investicija. Ovaj 19-godišnji napadač u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao je 18 utakmica i zabio nevjerovatnih 26 golova.

Mlado Norvežanin je posebno sve oduševio igrama u Ligi prvaka gdje je na četiri utakmice dao sedam golova. Već sada se špekuliše da će na ljeto sigurno napustiti Salzburg jer je nekoliko evropskih velikana pokazalo interes za njega.

Sigurno je da će u Salzburgu zaraditi ogroman novac, a potrošili su "samo" pet miliona eura kada su ga doveli iz Moldea. Haaland je 100% posvećen fudbalu i ima veliku želju da postane jedan od najboljih napadača svijeta.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Za norvešku TV2 otkrio je zanimljiv ritual koji ima. Naime, svako jutro ga budi himna Lige prvaka jer je to upravo ton njegovog alarma. Želi svaku jutro započeti na naljepši način, a za njega bolje melodije od himne Lige prvaka nema.

"Melodija alarma je himna Lige prvaka i tako se budim svaki dan. To je jedina pjesma koja vam ne može dosaditi. Želim da mi dan počne na najbolji način i zbog toga sam izabrao upravo tu pjesmu. Trebate svi to probati. Nema veze igrate li u Ligi prvaka ili ne, ali ta melodija vam daje neki poseban osjećaj", rekao je Haaland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi