"Budite pravedni prema svima i kaznite i Izrael jer već godinama ubijaju djecu i žene u Palestini"

Egipćanin se oglasio

"Budite pravedni prema svima i kaznite i Izrael jer već godinama ubijaju djecu i žene u Palestini"

Endin Čaušević

FIFA i UEFA jučer su objavili da je Rusija suspendovana u svim takmičenjima što se tiče klupskog i reprezentativnog fudbala.

Tako je reprezentacije Rusije ostala bez mogućnosti da nastupi u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, dok su ruski klubovi izbačeni iz evropskih takmičenja za ovu sezonu.

Ovu odluku mnogi su podržali, a Rusi su poručili da će uložiti žalbu FIFA-i i UEFA-i jer smatraju da je ta odluka nepravedna i da dešavanja u Ukrajini nemaju nikakve veze sa sportom u Rusiji.

Odluku FIFA-e i UEFA-e kritikovao je i nekadašnji kapiten reprezentacije Egipta, Mohamed Aboutrika, koji je poručio da oni koriste dvostruke standarde i da nisu pravedni prema zemljama koje su godinama u ratu.

Egipćanin je najviše mislio na narod u Palestini koji je već desetljećima u sukobu s Izraelom, ali nikakvih takvih sankcija za Izrael nikada nije bilo zbog toga.

"Odluka da se izbace ruski klubovi i reprezentacija iz svih takmičenja morala bi da se uvede i za Izrael koji ubija djecu i žene u Palestini već godinama. Koristite duple standarde i niste prema svima pravedni", poručio je Aboutrika.

[twitter]https://twitter.com/QudsNen/status/1498415085970145285[/twitter]

Ovaj fudbaler je 2008. godine prilikom slavlja gola pokazao majicu na kojoj je pisalo da želi pravdu za Palestinu, a tada je kažnjen jer su mnogi to okarakterisali kao političku poruku.

Top Komentari

axel42
E to nećeš dočekati gospodine. Nevrijedi svaki život isto. Razlika je u tome što su tamo muslimani a Evropu to neinteresuje. Usudio bih se čak i reći da oni vole da se što više muslimana istr****. Isto situacija bila sa nama ovdje. Dok su nas ubijali bilo je ok, medjutim kad smo mi krenuli u kontranapad i počeli vraćati teritoriju onda ko fol hajmo zaustaviti rat da prestane ubijanje nedužnog naroda. Nakon 3 duge godine. A bilo ok ubijanje djece snajperima po Sarajevu svaki dan. Nikog ti Palestinci neinteresuju, nigdje to nemožeš vidjeti na TVu. A pobiše ih evo desetinama godina.
16 1
Dugi
Izraelci su kao medvjedi zasticeni na svim poljima pa tako i u sportu. Dozvola da se takmice sa evropljanima je najveca glupost. Cini mi se da FIFA ima muslimana u svom vodjstvu, sta su oni uradili? Nista!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi