Na teren se vraća jedan od najvećih talenata: "Raiola me iznevjerio, odabrao sam sebe"
Foto - Instagram

Mohamed Ihattaren spreman da se vrati

Na teren se vraća jedan od najvećih talenata: "Raiola me iznevjerio, odabrao sam sebe"

M. Šljivak

Jedan od najvećih talenata u svijetu fudbala, 19-godišnji Nizozemac Mohamed Ihattaren, šokirao je sve odlukom o završetku karijere.

Mladi fudbaler je proteklog ljeta prešao iz PSV-a u Juventus, a zatim je otišao na posudbu u Sampdoriju.

Iz Genoe je pobjegao, dugo ga nije bilo u javnosti, a prije nekoliko dana je dao intervju za nizozemski Telegraaf.

Objasnio je šta se dešavalo u proteklim mjesecima.

"Bio sam prepušten sam sebi i nisam to mogao podnijeti. Ništa nije ispoštovano iz ugovora, organizacije nije bilo, ljekarskog osiguranja, bankovnog računa. Šta bi bilo da sam slomio nogu u Sampdoriji?", rekao je Ihattaren i nastavio je:

"Kada sam stigao u klub, niko me nije dočekao osim menadžera tima. Fotografisao sam se s dresom, trenirao narednog dana. Potom su mi predstavili neke ljude u odijelima i rekli su kako su oni menadžeri. Oni nisu imali pojma ko sam. Trener nije znao ni da sam ljevak".

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CYpD66cMRnh/[/instagram]

"Otišao sam zbog svega. Sam sam sjedio u hotelu, nisam mogao to da podnesem. Kao da nisam postojao. Nisam dobijao ni platu, pitao sam menadžera šta se dešava i on je rekao da platu dobijamo svaka dva mjeseca. To se nije dogodilo i ja sam na kraju odabrao sebe".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CMKKfIvDQ5o/[/instagram]

Mladi fudbaler ističe da ga je iznevjerio Mino Raiola.

"Otišao sam kod agenta Alija Dursuna i zatražio sam pomoć. On mi je bio kao otac. S druge strane Raiola priča kako je zabrinut za mene, kako nema više kontakta sa mnom, ali istina je da me je on iznevjerio", rekao je Ihattaren.

Ihattaren je prošao sve omladinske kategorije PSV-a, a 2019. godine zaigrao je za prvi tim i 75 utakmica postigao je 10 golova.

Sada je spreman da se ponovo vrati na teren. Odmrznut će karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam da nisam igrao dugo i da mi treba vremena da uđem u ritam. Mislim da to mogu brzo napraviti".

On bi navodno uskoro mogao potpisati ugovor s Utrechtom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi