U Juventusu muk zbog Paula Dybale

Želi otići?

U Juventusu muk zbog Paula Dybale

Eldar Ganibegović

Najbolji fudbaler Juventusa Paulo Dybala mogao bi napustiti klub.

Argentinac ugovor sa Starom damom ima do kraja ove sezone, a još uvijek ga nije produžio, a čini se da i ne namjerava.

Italijanski mediji izvještavaju da je Juventus promijenio određene stvari u ugovoru koji je prvobitno već bio dogovorio s Dybalom i koji je ovaj bio voljan potpisati, no sada su stvari postale mnogo komplikovanije.

Dybala je ugovor s timom iz Torina trebao potpisati do 2026. godine uz primanja od osam miliona eura godišnje, no Juventus je u posljednjim momentima odlučio da se predomisli i da Dybali ponudi ugovor do 2025. godine, a osam do deset miliona eura mogao bi dostići samo putem određenih bonusa uz manju fiksnu platu.

Podsjetimo, Dybala je u Juventus stigao iz Palerma 2015. godine za 41 milion eura, a karijeru je počeo u Institutou u rodnoj Argentini.

Ove sezone je za Juventus odigrao 20 utakmica i postigao devet golova uz četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Juventusom je pet puta bio prvak Italije, četiri puta Kup ove zemlje i tri puta Superkup. Do četvrtog je mogao doći sinoć, ali je poražen u finalu od Džekinog Intera.

Za reprezentaciju Argentine nastupio je ukupno 31 put i postigao samo dva gola.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Agneli ( ili kako se već piše ) misli malog " žednog preko vode preveslati". Pametno, piči iz tog kluba jer i sam vidiš da te ne cijene i igraju se sa tobom ko da ti je 15 godina i kao da si junior. Svaki klub će te uzeti , posebno na ljeto kad a budeš imao " čiste papire" jer niko neće morati plaćati odštetu za tebe. Sretno malac
3 7
Malmi_Suomi
@HarisADP sram ih bilo stvarno. Nisam se ja više protiv njih dvojice mogao da svađam. @@vence i onaj drugi sve na mene i jbg da si tad bio uz mene lakše bi meni bilo. A jeste onaj @@vence je za sve kriv i ne voli Dybalu nikako i šalje ga u Newcastle sram ga bilo-:) @@vence
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi