Klopp tvrdi jedno, Arapi drugo: Salah sletio na novo odredište i ubrzo potpisuje?

Otišao u Saudijsku Arabiju

Klopp tvrdi jedno, Arapi drugo: Salah sletio na novo odredište i ubrzo potpisuje?

Edmir Škorić

Iako je uvjeravao da će ostati u Liverpoolu, Jurgen Klopp ili je sve slagao ili jednostavno nije znao kakva sudbina očekuje njega i njegov tim. Međutim, još uvijek nije jasno šta se dešava sa Salahom i hoće li na kraju ostati ili otići.

Mohamed Salah bi mogao postati najnovija zvijezda koja napušta Evropu i odlazi po bogat ugovor u Saudijskoj Arabiji. Tamošnji prvak Al-Ittihad poslao je bogatu ponudu na vrata Anfielda i klub ju je prihvatio. Barem tako tvrde mediji u Saudijskoj Arabiji.

Klopp je tvrdio da Egipćanin nije na prodaju, uporno govori da ostaje. "Salah će dobiti jedan od najbogatijih ugovora u Saudijskoj Arabiji i do kraja dana potpisat će ugovor sa ekipom za koju već igra Karim Benzema", navodi se u saudijskim medijima

Izvještaji u Saudijskoj Arabiji senzacionalno tvrde da je Mohamed Salah već sletio u Jeddah prije prelaska iz Liverpoola u Al Ittihad. Prema Okazu, dnevnim novinama Saudijske Arabije koje se štampaju u Jeddi i Rijadu, dogovoren je Salahov transfer.

Osim sa Benzemom, Salah bi mogao u Al-Ittihadu ujediniti snage sa svojim donedavnim saigračem Fabinhom, koji je ranije ovog ljeta prešao u ovaj tim.

Oglasi

Tvrdi se da će Salah biti prisutan na velikom derbiju Al Ittihada sa Al Hilalom večeras. U izvještaju se također pouzdano navodi da će Salah svoj prvi nastup za saudijsku ekipu odigrati 15. septembra protiv Al-Akhdooda nakon međunarodne pauze.

Salah je ranije ove sedmice bio u Londonu dok je na Instagramu objavio post kako istražuje Prirodnjački muzej u glavnom gradu Engleske. Potom se krilni igrač vratio na trening Liverpoola u srijedu, smijao se i šalio sa svojim saigračima.

Navodno će transfer doseći i 150 miliona eura, dok će sam nogometaš godišnje dobiti oko 200 miliona eura, iako su te cifre nepotvrđene u ovom trenutku.

Salah je imao ugovor do ljeta 2025. godine, a za Liverpool je odigrao 308 utakmica te postigao 187 golova i upisao 81 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši igrač Chelsaja, Rome, Fiorentine i Basela je dva puta biran za igrača godine u Africi, a sa Redsima ima naslov Lige prvaka i engleske Premier lige, dok je jednom osvojio i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Kapiten je Egipta za koji je u 88 mečeva postigao 49 golova i u Saudijskoj Arabiji će biti velika zvijezda i posebno obožavan.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...gdje li vi ove gluposti procitate,ili vi to iz svoje glave izmisljate?...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi