Raskida se ugovor s Halilhodžićem, miljenik Maroka preuzima reprezentaciju
Foto - EPA

Uskoro će sve biti zvanično

Raskida se ugovor s Halilhodžićem, miljenik Maroka preuzima reprezentaciju

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Maroka i bh. trener Vahid Halilhodžić (69) raskinut će saradnju u narednim danima.

Marokanski mediji danas donose informaciju da je FS Maroka završava sve oko otkaza bh. stručnjaku i Vaha neće ovu selekciju voditi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, iako je on zaslužan što su se tamo plasirali.

Novi selektor bit će miljenik marokanske javnosti i aktuelni trener Wydada Walid Regragui. On je danas saopštio kako je spreman za nove izazove u karijeri.

"Kada osvojiš prvenstvo i Ligu prvaka, činjenica je da mogu bolje od toga u novoj sezoni. Mislim da je bolje da klub već počne tražiti novog trenera, a meni trebaju novi izazovi", poručio je ovaj 46-godišnjak.

Regragui je glavni favorit za preuzimanje nacionalnog tima. Omiljen je u Maroku i smatraju da će s njim nacionalni tim dodatno napredovati.

Predsjednik Saveza Faouzi Lekjaa jučer je najavio daće se u narednim danima odlučivati o 'velikim' stvarima za nacionalni tim.

Oglasi

"Vahid je došao kada je nacionalni tim bio u tranziciji, njegovi rezultati su zadovoljavajući. Trenutno smo 22. na FIFA listi i najbolji smo tim Afrike".

"Govorio sam mu često da ne bi trebao u svakoj utakmici mijenjati formaciju i stil igre. Ali, svi ga dobro znate. Imamo dosta stvari u kojima se ne slažemo", istakao je Lekjaa.

Nije želio reći hoće li bh. trener dobiti otkaz.

"Sastanak u prostorijama saveza bit će održan u narednim danima i odluke će biti donijete. Radit ćemo u interesu nacionalnog tima", poručio je predsjednik FS Maroka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo Halilhodžić je s marokanskom javnošću 'zakuhao' nakon protjerivanja glavnih zvijezda ekipe među kojima je Hakim Ziyech koji i dalje odbija nastupati za nacionalni tim sve dok je 69-godišnji bh. trener tu.

Vidjet ćemo hoće li se vratiti kod novog selektora, a napomenimo da Maroko na SP u Kataru igra u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Top Komentari

kenny
**** vas vise fudbalski savez maroka, citav maroko, vahid i ko god ce ga zamjeniti us sred s*pka. Kako ste dosadni boze sacuvaj
8 1
FahroKonjHodzic
opet vahu napenalise nogom u gujcu e vaha vaha
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi