Moise Kean još nije impresionirao trenera Evertona

"Kada mi pokaže da je bolji od drugih..."

Moise Kean još nije impresionirao trenera Evertona

Moise Kean je prošle sezone impresionirao u dresu Stare dame, pa su mnogi vjerovali da bi ove mogao dobiti više prostora u prvom timu Juventusa.

Novi trener šampiona Italije, Maurizio Sarri, međutim nije uspio pronaći mjesto za talentovanog 19-godišnjaka u svojoj ekipi, pa je Juventus odlučio prodati "dragulja" italijanskog fudbala.

Tako je Kean ovog ljeta prešao u Everton za 30-ak miliona eura (Juve bi mogao inkasirati još 10 od bonusa) u nadi da će na Goodisonu dobiti bolju minutažu i priliku da pokaže koliko zna.

Everton još od Romelua Lukakua nije imao golgetera u kojeg se mogao pouzdati, pa se vjerovalo da će trener Marco Silva jedva dočekati da "isproba" mladog Keana u vrhu napada svoje ekipe.

Međutim, Kean još uvijek nije upisao nijedan start u PL, te je protiv Aston Ville treći put zaredom ušao sa klupe.

Trener Marco Silva očigledno vjeruje da mladi Kean još nije spreman za Everton, a strateg Karamela je jučer govorio o talentovanom italijanu i tome kada će ga uvrstiti u startnu postavu.

"Kada mi na treningu pokaže da je spreman i da je bolji od drugih", poručio je Silva, pa nastavio:

"On je kvalitetan igrač, ali moramo mu dati vremena da bi mogao pružati partije kakve mi želimo. Dominic Calvert-Lewin počinje u napadu i imamo još drugih opcija na klupi. Ipak, zadovoljni smo njime... Dominic je također mladi igrač, u napadu imamo mlade igrače koji imaju kvalitet i različite vrline."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dominic radi naporno, jako je teško kada igrate sa jednim napadačem i on još nije postigao gol... Vjerujem da imamo kvalitet da počnemo kreirati više šansi. Kada pogledate našu klupu vidjet ćete da imao puno igrača koji mogu pomoći", dodao je Silva.

Inače, Everton je sinoć poražen na gostovanju kod Aston Ville rezultatom 2:0. Bio je to prvi poraz Karamela u novoj sezoni Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi