Sin je zvijezda i igra za Juventus, a otac je na ulici: "Moram naći krov nad glavom"

Drama Moisevoog oca

Sin je zvijezda i igra za Juventus, a otac je na ulici: "Moram naći krov nad glavom"

Edmir Škorić

Sa samo 23 godine Moise Kean se ostvario u životu. Igra za slavni Juventus i ima platu od 3,14 miliona eura godipnje, ali njegov otac je čovjek sa ulice.

Biorou Jean Kean progovorio je za Juvenews i otkrio svoju dramu.

"Naravno da je Moise moj sin, ali ne znam ništa o njemu. Pokušao sam razgovarati s Juventusom kada sam išao razgovarati s dopredsjednikom Pavelom Nedvedom, ali ništa se nije dogodilo nakon tog razgovora", kazao je Moiseov otac.

"Uličar sam više od mjesec dana. Nemam namjeru nikome davati podatke o svom sinu, ni novinarima ni društvu. O meni se niko nikada nije brinuo, pa se ni ja neću početi brinuti o drugima".

"Sada sam na ulici, moram misliti na sebe i na to kako sebi naći krov. Ne želim suditi je li neko bolji od mene ili nije. Gradonačelnik Fossana zna za moje poteškoće i traži dom za mene, možete ga pitati i on će potvrditi " rekao je Biorou Jean Kean, prenosi Juvenews.

Ove sezone Moise Kean ima 34 utakmice i 7 golova za Juventus. On je ponikao u akademiji Torina, a onda je prešao među omladince Juventusa. U prvi tim Juventusa prešao je 2017. godine kada je imao samo 17 godina, no nakon mjesec dana posuđen je u Veronu.

Oglasi

U junu 2018. Moise Kean vratio se u Juve, a godinu dana kasnije prodan je Evertonu za 27,5 miliona eura.

Potom je u oktobru 2020. godine posuđen PSG-u na godinu dana, a zatim i Juventusu. Trenutno igra u Staroj dami kao posuđen igrač, ali na ljeto bi trebao da se vrati u Englesku kada mu istekne posudba.

Posljednji gol za Juve postigao je 19. februara u 2:0 pobjedi nad ekipom Spezije. Prema Transfermakrtu, njegova vrijednost procijenjena je na 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Biorou Jean Kean je Moiseov otac, a majka Isabelle Kean. Keanovi roditelji porijeklom su iz Obale Slonovače pa je Kean mogao igrati za tu zemlju, ali on je odlučio predstavljati Italiju. Roditelji su mu se rastali kad je imao samo četiri godine.

Kad su mu se roditelji rastali, on i njegova dva brata preselili su se s majkom u Asti, gdje je proveo ostatak djetinjstva i mladost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi